Coaching

Opvoeden in de nieuwe tijd

Vind je het soms lastig om je kind, puber of jong volwassene te begrijpen?

Ervaar je problemen bij de opvoeding waar je zelf niet meer uitkomt?

Als opvoed coach help ik je met praktisch advies een steuntje in de rug of geef ik jou en je gezin begeleiding bij opvoedkundige vraagstukken.

Ook kun je bij mij terecht met vragen over de ontwikkeling van je kind of zijn/haar gedrag.

Kind - Jongeren coaching

Als ouder(s) bepaal je zelf hoeveel tijd je nodig hebt om problemen of vragen te bespreken.

Ook is er een mogelijkheid om bij jou thuis op bezoek te komen waarbij jou specifieke situatie wordt geobserveerd.

Zo kan ik zien waar jouw hulpvraag en probleem ligt en zo een  doelgerichte plan van aanpak maken om jou en je gezin verder te helpen en te ondersteunen.

Gezins Coach

Als kind-jongeren en gezinscoach ben ik o.a. gespecialiseerd in het hoog sensitieve kind/jongere. Daarnaast ondersteun ik ouders waarvan een kind pestgedrag vertoont en waarvan het kind te maken heeft met pestgedrag/verleden.

Ik help jou als ouder om de opvoeding van je kind op een positieve, liefdevolle en constructieve manier aan te pakken.

Ik kijk gericht naar het gedrag van zowel het kind als de ouder en hoe jullie op elkaar reageren.

Ik werk naast het kijken, luisteren en voelen ook vanuit telepathische overdracht en intuïtie en maak gebruik van diverse visualisatie technieken zoals opvoed-opstellingen en Voice Dialoque.

Een kind hoeft niet te communiceren als het niet wil, telepathie kan voldoende zijn (luisterkind technieken).

Ongewenst, onbewust en daarmee 'lastig' gedrag kan daardoor opgehelderd worden en worden getransformeerd. 

Tenslotte is het doel om uiteindelijk de harmonie in huis weer terug te laten keren.

Door samen naar het gedrag van zowel kinderen als ouders te kijken wordt er een hoop duidelijk en wordt er een gerichte aanpak gemaakt.

Op die manier word je ook weer de zelfverzekerde ouder die zijn/haar eigen kind begrijpt en die in het vervolg kan omgaan met lastige situaties. 

Als jij de verbinding helemaal kwijt bent met jezelf en je kinderen dan is een opvoed coaching traject precies wat jij en je kinderen nodig hebben. 

HSP & HSS Coaching

Hoog sensitief persoon & Hoog sensitief sensatiezoekend

De term hoog sensitief is in de mode, hoor je wel eens. Niet iedereen neemt het serieus. Is hoog sensitief zijn nou echt bewezen? Of is het alleen maar aanstellerij?

Eerst maar eens een stukje geschiedenis; De grondlegster van het begrip HSP is Elaine Aron (1944) een universitair docente psychologie en psychotherapeute uit Amerika. Zij schreef in haar boek 'The Highly Sensitive Person' in 1996 over mensen met een hoge gevoeligheid voor sensorische (zintuigelijke) verwerking. Ze concludeert dat uit onderzoeken blijkt dat mensen met een gevoeliger zenuwstelsel, zowel intern als extern, sterker geprikkeld worden dan andere mensen. Inmiddels is ook door Esther Bergsma wetenschappelijk bewezen dat 20% van de mensen met een gevoeliger zenuwstelsel worden geboren en het altijd gaat om erfelijke belasting.

Hoog sensitieve personen/kinderen worden geboren met een sensitief zenuwstelsel, dat sterker dan dat van anderen reageert op prikkels. Niet alleen licht en geluid, maar ook emoties van anderen komen harder binnen. Naast het harder binnenkomen van prikkels, is ook een diepere verwerking daarvan ook heel kenmerkend voor HSP. Het gevolg is dat je een constante stroom aan informatie toelaat, wat vertaald wordt als 'prikkels'. Onder ideale omstandigheden heeft dat veel voordelen, maar het leidt logischerwijs ook sneller tot overbelasting of 'overprikkeling'. 

 

Herken jij je in de volgende symptomen? Het zou kunnen dat je dan HSP bent. 

  • Je houdt niet van te veel zintuiglijke prikkels, zoals veel geluiden, drukke beelden, sterke geuren of onverwachte aanrakingen. 
  • Je schrikt snel, bijvoorbeeld van plotselinge, harde knallen of schrikmomenten in films.
  • Je kan situaties goed inschatten en merkt gevaar sneller op dan anderen.
  • Je bent je bewust van je eigen emoties en stemming en kan die van anderen ook goed inschatten.
  • Je kunt je goed in de situatie of emoties van een ander verplaatsen en toont empathie.
  • Je kunt je compleet verliezen in een mooi boek, een film, muziek of kunst en bent hier vaak diep door geraakt.
  • Je bent je altijd erg bewust van de sfeer in een ruimte en dit beïnvloedt je eigen stemming en humeur.
  • Je hebt de neiging situaties te veel onnodig te overdenken.
  • Je bent gevoelig voor pijn of honger en reageert sterk op alcohol of cafeïne.

Hoog sensitieve mensen hebben door hun sterke bewustzijn een groot inlevingsvermogen en bijzondere kwaliteiten. Ze zijn meester in het inschatten van situaties, verwerken van informatie, hebben oog voor detail een goede focus en veel mensenkennis. Nadeel is het niet goed aangeven van de grenzen en zich aanpassen aan de normen en waarden van hun omgeving. Door de behoefte aan het tijdig terug trekken en opladen (wat vaak te weinig gebeurd) ziet de omgeving de hoog sensitieve medemens als stil, verlegen en introvert. Het resultaat van niet tijdig opladen kan overprikkeling en oververmoeidheid tot gevolg hebben. Het niet tijdig opladen zorgt voor chronische overprikkeling wat tot psychosomatische klachten kan leiden.

Jarenlange overprikkeling kan omslaan in mentale klachten zoals; angst- en paniekstoornissen, overspannenheid, burn-out en zelfs depressie. Fysieke klachten (SOLK = somatisch onverklaarbare  lichamelijke klachten). Emotionele klachten die zorgdragen voor een disbalans in je leven. 

Als gediplomeerd HSP Coach pas ik binnen mijn praktijk jou sensitiviteit op een holistische wijze toe.

Ik ben zowel medisch als psychosociaal geschoold, waardoor ik jou klachten op een begrijpelijke wijze kan uitleggen. Ontdekken wie jij nu eigenlijk echt bent, zelfliefde ontwikkelen, en daarna je psychische en fysieke klachten bekijken, oplossen of mee leren leven. 

Is balans in je leven voor jou een natuurlijke noodzaak? Dan zou ik je adviseren een sessie te boeken zodat je leert hoe om te gaan met jouw HSP zijn.

Bully Free Zone coaching

Het is mijn wens dat alle mensen weten hoe je moet omgaan met pesten zodat iedereen veilig kan opgroeien en krachtig door het leven gaat.

Als therapeut, coach en ervaringsdeskundige weet ik hoe belangrijk het is een veilige omgeving te waarborgen op school en op het werk.

Ik heb daarom in mijn praktijk een Bully Proof Zone. Je kunt op adem komen en ik luister naar jou verhaal en zie je staan. Daarna gaan we samen aan de slag en coach ik jou met tips, adviezen en begeleidt ik jou bij alles waar jij moeite mee hebt.

Je krijgt geen thuisopdrachten omdat ik er vanuit ga dat dit niet werkt. Samen doen is helpend en stimulerend om sterker in je leven te gaan staan.

Door de diverse opleidingen die ik heb gevolgd heb ik een unieke werkwijze ontwikkeld. Naast jou ontwikkeling gaan we ook samen in gesprek met jouw "bully's" gaan we het gesprek aan met ouders en de school of werkplek.

Waarom ik kies voor deze werkwijze? Het gebeurd nog te vaak dat de gepeste het veld ruimt en vertrekt, ik vind dat dit niet kan en niet zou mogen.

Het is belangrijk dat de gehele groep om de gepeste persoon heen staat en meedraait in het proces van bewustwoording.

Het gebeurd nog veel te vaak dat pestgedrag wordt onderschat, ook door leerkrachten en leidinggevenden.

Te vaak verteld de gepeste niets en ontwikkeld op deze manier mogelijk zelfs PTSS met alle bijkomende gevolgen.

Ik vind het belangrijk dat jij je zelfvertrouwen en zelfbeeld niet laat overschaduwen door het gedrag van andere mensen.

Je weerbaarheid en sociale vaardigheden zijn van grote invloed door pestgedrag.

De lange termijn schade zoals boven genoemd is groot te noemen. Niemand heeft het recht om met hun gedrag (bewust of onbewust) de spot te drijven met andere mensen en zo een andermans leven tot een hel te maken.

Ben jij er aan toe om Bully Proof te leven? Ben je het pesten zat? Heb je hulp nodig om het pesten aan te pakken? Boek dan direct het Bully Proof Zone Traject. Samen maken wij je leven Bully Proof.

Coaching Traject of Sessie

 

Ik werk vaak vanuit mijn intuïtie, kennis en ervaring. Door mijn persoonlijke, holistische aanpak komen we zonder omwegen bij jouw doelen. 

Mijn doel is jouw te coachen, waardoor jij de kracht van sensitiviteit, je persoonlijke groei gaat leren voelen. 

Want als je je goed voelt, krijg je de controle over je brein en lichaam en ben je in staat je doelen daadwerkelijk te halen!

Wil je aan de slag en interesse in een coaching traject? Neem dan contact voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Natuurlijk kun je ook eerste een eenmalige sessie boeken. Een wederzijdse klik is belangrijk om de coaching tot een succes te maken.

Kinderen tot 18 jaar vallen onder de aanvullende verzekering van hun ouders en komen daarmee voor vergoedingen in aanmerking.

Bij een Coaching traject of sessie wordt er altijd eerst gestart met een intake gesprek van 60 minuten. Hier zijn kosten aan verbonden en is eventueel via je zorgverzekeraar te declareren.

Ik luister naar jouw verhaal en samen brengen we de punten die jij wilt veranderen in kaart. Zo komen we tot een effectief en persoonlijk plan van aanpak.

De intake breng ik voor je in kaart en een behandelplan stuur ik je toe via email. Daarna is de keuze aan jou hoe en of je de coaching verder wilt aangaan.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden en alle vragen die je hebt.

Het is je eerste stap op weg naar verandering en het behalen van je doelen!