Ik ben Ellen Bregten en ik ben een Integraal Therapeut; een verzamelnaam voor therapieën, coaching, counseling methoden met een integrale aanpak, er is aandacht is voor de fysieke, emotionele, mentale en spirituele kant van de mens en het leven. 

Integraal werken is een aanpak waarbij er samenhang is in zorg en ondersteuning, afgestemd op de vraag van de cliënt. Eén cliënt, één gezamenlijk plan, waarbij aandacht is voor alle leefgebieden en alle vraagstukken waar de klant mee worstelt.

 

Wat ik voor jou kan betekenen? Lees onderstaand verhaal en beslis dan of het voor jou resoneert:

Als kind waren er jaren waarin ik school niet zo leuk vond en trok ik mij het liefste terug met een boek op een rustig plekje. De plek op aarde waar ik woonde en leefde was een plek waarin ik mezelf zag als buitenbeentje omdat ik anders waarnam dan de mensen om mij heen. Mijn emoties waren sterk en intens en veranderlijk als het weer en ik ervaarde innerlijke onrust, eenzaamheid en verwarring. De maan en de sterren de natuur; ik kon er uren van genieten. Al jong had ik buitenzintuiglijke waarnemingen waarvan ik wist dat ik daar beter niet over kon praten omdat dit niet werd begrepen.

 

Ik ervaarde een sterk 'anders zijn' en zo groeide ik op tot een intuïtief helder wetende vrouw. Mijn filosofische levensvragen die ik al dromend voor mezelf probeerde te verklaren vonden haar weg naar de bibliotheek, als een spons zoog ik alle informatie op die ik maar kon vinden. Door veel te lezen vond ik soms antwoorden op mijn zelf verzonnen verklaringen en soms kreeg ik de antwoorden toegefluisterd maar vaker kwamen de antwoorden ook niet. De honger naar antwoorden bleef groeien en groeien tot ik aankwam bij bewustwording, heling en trans-mutatie & formatie en ik begreep wat mijn zielsmissie inhield. 

 

Mijn tienertijd stond in het teken van school en bijbaantjes. Het schoolsysteem ging over mentaal leren en zo werd mijn brein de baas over mijn lichaam. Kleine fysieke klachten ontstonden al in mijn tienerjaren maar ik negeerde die want een pijnstiller werkt sneller dan je problemen aanpakken. Mijn emoties waren verstopt achter een masker van vrolijkheid en voor mijn spirit was geen plek. Op de lagere school had ik al jong geleerd - door de pestkoppen - om een hoge dikke muur op te trekken. Kwetsbaarheid tonen is gevaarlijk en belangrijk om je innerlijk te beschermen was mijn gedachten en handiger is het een grote mond op te zetten zodat iedereen uit je buurt blijft. In mijn wereld was het uiterlijk  belangrijker dus zette ik steeds vaker mijn masker op (dikke laag make-up) en keerde steeds meer in mezelf.

 

Hard werken, studeren, sporten, in alles wat ik deed was ik extreem perfectionistisch. Ik ging daarbij wel voorbij aan de steeds groter wordende lijst van fysieke klachten die ik kreeg. Op een zonnige zomerse dag was 'de koek op' mijn lichaam weigerde nog mee te werken. Daar zat ik dan overspannen en hyperventilerend op de bank, 25 jaar oud. Achteraf een  belangrijk keerpunt in mijn leven. Eindelijk nam ik de tijd om mezelf te leren kennen. Stapje voor stapje werd ik sterker, krachtiger en kreeg meer zelfvertrouwen.

Het was tijd om zelfliefde te leren kennen en mezelf te respecteren en te accepteren. De lef om je eigen pad te kiezen en te volgen stuit vaak op weerstand van je medemens, het is ook een lange soms moeizame en eenzame weg geweest. Het heeft mij verrijkt en een blijer mens gemaakt dan ik ooit had durven dromen. De mensen die meeliepen en nog steeds meelopen op mijn pad zijn mij alle even dierbaar, van elk mens leer je namelijk wel iets. Voor mij is het belangrijkste dat ik geleerd heb van mezelf te houden met al mijn tekortkomingen. In mijn praktijk heb ik de kennis en kunde om jou te begeleiden, ondersteunen of te helpen om je pad weer terug te vinden of een beetje licht in je duisternis te brengen. Soms zal dat snel gaan en soms duurt het wat langer voordat je je weg terug vind. Durf jij het aan met mij? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende intake.  

 

Mijn praktijk is een combinatie van mijn zielsmissie en mijn talenten. Uit ervaring weet ik dat beide elkaar kunnen versterken. Het "kaf van het koren scheiden" kan bij zowel de reguliere als de alternatieve zorg lastig zijn, iets waar ik helaas ook alles vanaf weet. Want; "past die therapie en/of coaching wel bij mij?" En; "is die specialist wel zo zorgzaam voor mijn welzijn of ben ik niet een nummer?"  

 

Ik zal mijn cliënten echter nooit reguliere westerse zorg ontzeggen.

 

In mijn beroep als therapeut, coach en lichtwerker ben ik erop gericht een klacht/ hulpvraag zodanig te verminderen/op te lossen dat je het niet langer als een probleem ervaart. Het idee is dat we niet alle problemen hoeven op te lossen en dat we als mens prettiger leven als we onszelf ontslaan van die taak. Het zal je rust en balans geven en dat ga je uitstralen. Dat is wat ik in essentie teweeg wil brengen bij mijn cliënten (jong en oud). Geen mening over goed of fout maar zijn wie je bent zonder oordeel wat hoort.  

 

Ik leer je de juiste technieken te gebruiken om het zelfherstellend vermogen van je lichaam te activeren. Het (onder)bewustzijn is doorslaggevend voor je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid. De balans vinden kan enorm moeilijk zijn en veel mensen worstelen hier mee, vaak al van jongs af aan. Het samenbrengen in één concept is dan ook uniek te noemen, net zo uniek als bent. Ik draag graag mijn kennis, jarenlange ervaringen en de 'eigen-wijsheid' van mij als persoon over in mijn praktijk. Ik geef het aan jou door, begeleid je en help je vanuit liefde en (com)passie.

 

Ik vind het een voorrecht om mensen te mogen ondersteunen, te begeleiden, te coachen in het vinden van hun persoonlijke balans, om hen te leren energiebeheer toe te passen, om hun zelf herstellend vermogen te ontwikkelen, om het bewustzijn te verhogen, en om je te leren dat je de regisseur wordt en blijft van je eigen leven.

 

Vanuit eigen ervaringen heb ik geleerd dat 'lijden' oftewel het ervaren van pijn en verdriet DE kans is voor transformatie, groei en ontwikkeling. Het onbewuste wordt bewustzijn... De  blootstelling aan de duisternis die ik heb ervaren gaf mij de mogelijkheid om te transformeren en ik leerde mezelf lief te hebben. Het aangaan van een verbinding met jezelf en daarmee zelfliefde is eng, vraagt moed, kracht omdat je (vaak) nog diepere (oude) lagen trauma's en wonden voelt / ervaart en deze dienen eerst te worden opgeruimd. Die diepe duisternis geeft een donkere, eenzame en negatieve emotie. Het lijkt alsof het niet erger kan worden..tot op een willekeurige dag het eerste lichtpuntje verschijnt en je vanaf daar de weg omhoog klimt uit die diepe put, die diepe duisternis, er ontstond groei wat leidde tot het voelen van zelfcompassie, acceptatie en onvoorwaardelijke liefde voor het zelf. Dat was de basis waar vanuit ik stapje voor stapje verder kon ontwikkelen naar bewustzijn. Een nog mooiere toekomst stond me te wachten. Ik leerde om onvoorwaardelijk lief te hebben, oordeel-loos te leven en te vergeven. Ik voel en ervaar nu dat mijn leven ECHT leven is! 

 

Verdriet, eenzaamheid en innerlijke pijn liggen soms achter me en soms komt het tevoorschijn. Balans houden is belangrijk en vergt energie en tijd. Het is belangrijk om elke dag goed voor jezelf te zorgen, tijd te investeren in jezelf. Ik kijk regelmatig terug op mijn dalen en weet dat dat er na diepe dalen ook weer hoge bergen verschijnen zolang ik blijf balanceren en werken aan mijn energiepotje. Beide horen in je leven te zijn maar de balans tussen beide vinden is een investering die je waard bent. Door negatieve gedachten, gevoelens, emoties te leren loslaten, mee reizen op de flow van het leven en oordeelloos door het leven te gaan. Het is niet makkelijk maar zeker niet onmogelijk.

Ik ben trots op wie ik ben, op mijn afkomst, waar ik voor sta, wat ik kan en wie ik in essentie ben. Ik wens het jou toe om dit tegen jezelf ook te kunnen zeggen en daarbij begeleid en ondersteun ik jou vanuit liefde en licht. Samen op weg vanuit de donkerte het lichte leven tegemoet gaan.

 

En voor dat kleine hoog gevoelige paranormale heksemeisje van vroeger..... ze wist niet wie en wat ze was, moest nog groeien en zich ontwikkelen. Ik heb haar omarmd en vol overtuiging de woorden gezegd die mij ooit zijn gezegd door een mooi en lief mensenkind tijdens mijn diepste dal: "MAMA, ALLES KOMT GOED!"  Ja, mijn sterke, positief ingestelde dochtertje heeft gelijk gekregen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik gun het jou om balans te vinden in je leven, rust te vinden en gelukkig te zijn.

 

Te ervaren hoe mooi het leven kan zijn.

 

Onvoorwaardelijke liefde voelen vanuit je innerlijk.

 

Te genieten van elke nieuwe dag en te leven in het moment.

 

Zelfliefde ontwikkelen is het mooiste cadeau wat je jezelf mag geven....

Je bent het waard!