Paaswake

Gepubliceerd op 10 april 2023 om 12:23

Ik ben opgegroeid met een religie en ondanks dat ik vaak niet snapte wat er door de kerkelijke vaders werd bedoeld volgde ik intuïtief mijn eigen weg maar maakte onbewust gebruik van de energie die mij oplaadde en bezinning gaf. Mijn intuïtie vertelde mij dat er toch net iets te veel was verbasterd door de eeuwenoude vertellingen en mythes. Op zich is dat niet zo vreemd want een overlevering kan eenvoudig weg niet objectief zijn maar is de subjectieve waarheid van de verteller, al dan niet vanuit macht zichzelf te verrijken ten koste van de ander. In de hedendaagse samenleving is er naar mijn idee nog steeds niet veel veranderd simpelweg omdat men liever vergeet wie hij of zij is en gaat voor eigen gewin. De mensheid heeft een vrije wil en kan en mag zelf kiezen voor het hoogste goed. Nog te vaak wordt gekozen voor macht ten koste van vrede.

 

Ik ervaar de kennis van mijn verkregen religie als een groot goed omdat het mij desondanks heeft verrijkt met mooie tradities. Mijn ervaring is dat de mens behoefte heeft aan al dan niet zelf bedachte tradities. Hoe je die toepast is voor ieder anders en dat maakt ons zo divers. Voor mij is het aansteken van kaarsjes bij de heilige moeder Maria – die voor mij gelijk staat aan moeder aarde - een fijn en rustgevend ritueel. Waarom ik dat doe? Licht brengen is in donkere tijden het mooiste wat je jezelf en je medemens mag geven. De lichtenergie die daardoor ontstaat kan net dat lichtpuntje zijn wat nodig is in iemands leven. Het lichtpuntje vindt zijn weg naar die persoon die het op dat moment het hardste nodig heeft. Het enige wat ik hoef te doen is de intentie zetten dat het lichtje zijn weg vindt naar die ander.

 

Elk jaar is er met Pasen de avond voor 1ste paasdag een paaswake, het verhaal is dat wij -als mens- dit doen als een soort 'avondwake' omdat Jezus gestorven is aan het kruis. Een verering van een mens die als lichtwerker zijn tijd ver vooruit geleefd heeft (tenminste dat is mijn visie). In jongere jaren was dit 1 van mijn meest favoriete moment om deze viering bij te wonen. Klinkt wel gek omdat het doel was een 'avondwake' te houden maar voor mij voelde dit heel anders. Ik ervaarde een groot veld van krachtige energie, beetje mystiek en zwaar dat wel....met als hoogtepunt een diepe verbondenheid van zielen die de vreugde ervaarde van helder en stralend licht. Elke aanwezige kreeg een kaarsje en vanuit 1 grote paaskaars werd het vlammetje door gegeven van de ene mens naar de andere mens, langzaamaan werd de donkerte één grote zee van licht. Een symboliek welke ik het liefst elke dag zou willen meemaken. Samen de donkerte van ons leven bestrijden door het licht aan te steken en zo een enorm krachtig energieveld creëren waardoor er alleen nog maar liefde en licht op aarde is en geen oordeel hebben over wie of wat je bent.

 

Ontsteek jij vandaag, en elke nieuwe dag ook een lichtpuntje in jezelf? Straal dan dit lichtje ook eens naar buiten toe en maak zo onze moeder aarde een beetje lichter….alle lichtjes samen zal er voor zorgen dat wij vanuit het universum 1 grote lichtgevende liefdevolle aardse bol zijn. Waar men kan zien dat de mensen hier op aarde in harmonie leven met al wat groeit en bloeit.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.