Therapie en Coaching technieken

Voice Dialogue

Onze persoonlijkheid is opgebouwd uit verschillende delen: innerlijke stemmen die ook wel ‘subpersonen’ of ‘ikken’ worden genoemd. 

Deze ikken zijn meestal ontstaan in de kindertijd, bedoeld om onze eigen kwetsbaarheid te beschermen. Ze proberen elk op hun eigen aangeleerde manier zo goed mogelijk in onze behoeften te voorzien en (nieuwe) pijn te voorkomen.

In mijn praktijk pas ik een unieke praktijk gerichte methode toe waarin een voice dialogue-sessie kan plaatsvinden.

Mijn methode laat visueel zien wat de afzonderlijke ikken voor een invloed hebben op je gevoel, je gedrag en je denken. Het is een gesprek zonder woorden, zonder oordeel, vanuit oprechte belangstelling , want 'ze horen er allemaal bij'. Voice dialogue voegt iets unieks toe aan het spectrum van therapieën. 

Door specifiek aandacht te hebben voor je mentale, emotionele en lichamelijke gewaarwordingen worden gewoontepatronen en de invloed ervan op je gemoed niet alleen begrijpelijk, maar ook voelbaar. 

Hoe vaak hoor je mensen niet verzuchten: ‘Ik begrijp de logica wel, maar het lukt me niet om me anders te voelen'. 

Verandering ontstaat niet vanuit de wil – ik wíl dat dit of dat anders is – maar juist vanuit liefdevolle aanvaarding van wat ís.

Geleide meditaties

Een geleide meditatie is krachtig en leert je om (pijnlijke) gevoelens toe te laten, ze te voelen en met vriendelijkheid te bekijken. Oude patronen van stress, piekeren en het vele moeten leer je te doorbreken.

In mijn praktijk heb ik veel variaties aan meditaties die daardoor op maat zijn voor jou en je de tijd geven om te werken aan je herstel.

Even niets moeten en je heerlijk overgeven aan de ontspanning die past bij de meditatie.

Ik leid je door de meditatie heen en tegelijkertijd kun je kijken naar de lastige situaties en weggestopte emoties in je leven.

Je kunt het beter toelaten zonder dat je er in vast blijft zitten of het wegstopt. Daarna heb je hernieuwde inzichten waardoor je kunt gaan werken aan je eigen herstel. 

De combinatie van Voice Dialogue en de heling van chakra's en aura zorgt voor een perfecte combinatie en draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam, geest en emotionele staat van zijn.

Chakra's en Aura

Binnen je aura (energieveld om het lichaam) bewegen je chakra’s (energiewielen).

Dit zijn energiestromen die je innerlijk en uiterlijk in balans houden. Soms kunnen er echter door stress of emoties blokkades in je chakra’s optreden.

Een aura- en chakrahealing herstelt het evenwicht in je energie zodat mentale en fysieke klachten aangepakt kunnen worden.

Bij mensen die SOLK (somatische onverklaarbare lichamelijke klachten) diagnoses ervaren kan energetische therapeutische sessies helend werken doordat onverwerkte en daardoor onbewuste trauma's worden hersteld.

Bij Voice Dailogue is het een thema die passend is tijdens de behandeling omdat het lichaam, chakra's en aura (energieveld om je heen) zich balanceert.

Shamballa- reiki

Shamballa-Reiki Multinational Healing is het doorgeven van universele, goddelijke levensenergie en is voortgekomen uit Reiki. Alleen is  deze energie vele malen sterker.

Het is een vorm van handoplegging die zich richt op het opheffen van energieblokkades in het lichaam en het openen van energiekanalen, zodat er verbinding kan worden gemaakt met de universele energie.

Doel is om hiermee het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren zodat het de tijd krijgt om zich te herstellen. Daarnaast zorgt het voor diepe ontspanning van het lichaam en brengt het rust in je geest.

Afhankelijk van de problematiek  geef ik een korte stoelbehandeling, of lig je op een massagetafel voor een langere sessie van minimaal een half uur.

Healing en reading

Healing is een fascinerend proces dat over het algemeen zeer slecht begrepen wordt. Terwijl vele mensen denken dat zij andere mensen kunnen healen, is het van uiterst belang om te realiseren dat healing altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen van je fysieke en mentale lichaam zich.

De cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste energieke, emotionele en voeding-milieus is dat het enige wat ze zullen doen.

Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een capaciteit om te healen. Mijn favoriete definitie van een healer is iemand die ziek was en weer beter werd; een grote healer is iemand die heel erg ziek was en weer snel en optimaal beter werd.

Reading is na toestemming van de desbetreffende persoon inzoomen op het onderbewust zijn, een skill waarmee ik geboren ben en verder heb mogen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Als iemand inzoomt op je onderbewuste zonder je toestemming weet dan dat er grenzen zijn overschreden.

 

orthomoleculair therapeut i.o.

De relatie tussen voeding en gezondheid. Leer over natuurlijke, onbewerkte voeding. Wat is de rol van jouw voedingspatroon met je hormonale stelstel, neurotransmitters en het balanceren van je bloedsuikerspiegel. Wat zijn mineralen, vitaminen en hoe kunnen ze jouw ondersteuning bieden in een medisch proces en/of bij chronische klachten. Ontvang professionele voeding- en suppletieadvies en ga voor een gezondere leefstijl.

Mijn medische en psycho-sociale kennis draagt zorg voor het begrijpelijk overbrengen van de werking van jouw lichaam. Door te kiezen voor kwalitatieve hoogwaardige biologische, natuurlijke producten en kruiden werk ik samen met jouw aan een optimale energiebalans van jouw lichaam.

Angst & Paniek beheersing

Iedereen ervaart weleens stress, angst of paniek. Dat is een natuurlijke en wenselijke reactie van het brein en het lichaam op concrete bedreigingen vanuit de omgeving.

Echter als deze reacties een irrieële en chronische vorm aanneemt. En dit het dagelijkse leven van de persoon negatief gaat beïnvloeden of belemmeren dan vormen ze een ernstig probleem die behandeling behoeft.

Psycho en medische educatie

Ik leer je d.m.v. educatie op een laagdrempelige manier hoe bepaalde angsten, fobieen en paniek de weg hebben gevonden naar jou en hoe je kan leren door bepaalde technieken om beheersing te vinden voor jou problematiek.

Kennis is van groot belang om te begrijpen waarom jouw angst, paniek en stress stoornis ontstaat en hoe jij kunt leren om er mee om te gaan en zelf hoe je er vanaf kan komen.

Burn-Out & depressie beheersing

Ben je ooit een keer in een burn-out of depressie terecht gekomen dan is de noodzaak hoog om zorg te dragen dat dit je niet nogmaals overkomt.

Hoe leer je de signalen en triggers kennen die jou de burn-out of depressie hebben bezorgd. 

Technieken, zelfhypnosee, tips en tricks leer ik je tijdens de behandeling.

Systemisch opstelling

Een methode om oplossingen te vinden of een uitdaging te overwinnen. Familierelaties, organisaties, groepsvorming op scholen zijn vaak complexe systemen met een veelvoud aan wisselwerkingen en afhankelijkheden.

De opstellingen dienen om in een korte tijd op een eenvoudige wijze het innerlijke beeld van een concrete situatie aan het licht te brengen.  Onbewuste verbanden worden zichtbaar en een vernieuwend beeld zet heling in gang.

Het is een effectieve methode als er iets moet veranderen maar je niet precies weet wat het is en waar je kan beginnen. Als je zoekt naar oplossingen of uitdagingen wilt overwinnen maar het niet loopt zoals jij zou willen.

Een systemische opstelling kan dan zorgen voor een duurzame verbetering in je leven.

Er zijn verschillende technieken om systemisch te werken. De meest bekende is het gebruik van representanten of poppetjes. Zelf werk ik met poppetjes en ook et diverse andere (zelf ontwikkelde) technieken omdat ik gemerkt heb dat ik sneller, effectiever en doelgerichter kan werken door Energetische therapie toe te voegen aan het systemisch werken.

Energetische opstelling

Energetische verbinding is wat ons als mens bind aan elkaar, het is in en om ons heen. Ook al is energetische verbinding niet zichtbaar het is wel voelbaar. Het functioneren van jouw als persoon wordt sterk bepaald door de ervaringen die je hebt opgedaan uit je verleden, door opvoeding, het schoolsysteem en de vriendschappen die je bent aangegaan. Ook trauma en karma vanuit je familie stamboom heeft invloed op je functioneren en de wijze waarop je in het leven staat.

Systemisch intuïtief werken helpt inzicht te krijgen in deze samenhang voor privé- (familieopstelling) werk- (organisatieopstelling) of groep/klas (school) situatie. De opstelling-methodiek is zinvol bij het bekijken van de (onbewuste/onderstroom) dynamiek en relaties tussen en binnen een groep mensen.

Te denken valt dan aan gezin, bedrijf, organisatie, klas, leraren, vrienden. De inzichten die worden opgedaan tijdens het systemische veld is helpend  bij het opheffen van persoonlijke en groepsblokkades of andere weerstanden die zichtbaar worden in de groep. Ik heb mij laten inspireren door o.a. Bert Hellinger, Els van Steijn en Hylke Bonnema en mijn energetische vermogen gebruikt om op mijn eigen wijze systemisch te coachen.

Individuele opstelling

Wat speelt er in je leven?

Waarom loopt het niet soepel?

Welke patronen herhalen zich elke keer weer?

Waar kom je niet los van?

Door de onderstroom (onbewuste zijn) zichtbaar te maken in het systemische veld leer je in de beslotenheid van mijn praktijk te zien wat onzichtbaar voor je was.

Door de energetische stroom van het veld te veranderen zal alles om je heen in beweging komen en een shift veroorzaken waardoor jij gelukkiger wordt en meer in harmonie en balans door het leven zal gaan. 

Groep opstelling

Systemisch werken in de groep, de dynamiek van een groep zichtbaar maken door allerlei tools in te zetten. Zowel de leerkracht als de leerlingen krijgen inzicht in de processen die bewust of onbewust spelen binnen hun groep.

In lastige situaties kan hierdoor de balans worden hersteld en is dit een mooie, effectieve wijze van pedagogisch werk. De groep komt meer in harmonie en de groepsdruk valt weg.

Zo kan elk kind zich optimaal ontwikkelen binnen het schoolsysteem.

Nazorg en/of individuele therapie zowel op school als in mijn praktijk behoort tot de mogelijkheden.

Ook de begeleiding van leerkrachten en interne begeleiders vind ik heel belangrijk om mee te nemen in het systemische werk.

Kinesiologie

Spiertesten of kinesiologie is een prachtige en krachtige methode om de gezondheid en het zelfherstellende vermogen van de mens te bevorderen.

Spieren zijn een mooie tool om te testen wat er in de mens speelt en waarmee je anderen inzicht kunt geven in hun klachten. Niemand weet immers beter wat er nodig is, dan de mens (het onderbewustzijn) zelf. Het is inzetbaar binnen vele vormen van therapieën.

Kinesiologie betekent de ‘leer van de beweging’. Het werd in de jaren ’60 ontwikkeld door de chiropractor George Goodheart en heeft zich door de tijd heen verder ontwikkeld. De sleutelwoorden van kinesiologie is: waarnemen, weten en ervaren. Het ‘weten’ dat je in een bepaalde toestand verkeert, zegt alles over je waarneming.

Ervaren

Spiertesten helpt mensen via waarnemen, weten en ervaren op reis te gaan in zichzelf

Voor het uitvoeren van de kinesiologie maak ik gebruik van de PACE-methode, 5 elementenleer, meridanenleer.

Ik leer je diverse balanceertechnieken, kleurenbalans, vingermethode voor het testen van producten en voeding.

Het emotional stress release en het 'in de knoop, uit de knoop' principe. De spiertest wordt toegepast om aanwijzingen te krijgen betreffende energieblokkades.

Het lichaam weet

Ons lichaam ‘weet’ meer dan wij denken over wat erin ons lichaam en onze geest aan de hand is.

Spieren reageren op stress. Ook als dit niet direct duidelijk is. Spieren, die aangestuurd worden door prikkels via de zenuwen vanuit onze hersens, zitten overal in ons lichaam en kunnen informatie geven over de ‘zijnstoestand’ van het lichaam. Daarom zijn ze een geschikte tool om te testen waar energieblokkades zitten. Van daaruit kun je op reis in jezelf voor het oplossen van de klacht.

Voordelen

Kinesiologie bevordert de levenskwaliteit door te werken aan gezondheid, levensstijl, voeding, relaties, werk-, leer- en levenssituaties.

Dit leidt tot meer plezier in het leven, vitaliteit en lichamelijke en psychische gezondheid.

Spiertesten zijn pijnvrij en levert geen stress op, het reageren van de spieren is het weten van het lichaam.

 

Brain-Gym

Leer- en denkblokkades bij kinderen en jongeren kunnen door Brain-Gym op een speelse manier worden opgelost. Met behulp van eenvoudige bewegingsoefeningen wordt de samenwerking van de rechter en linkerhersenhelft ondersteund.

Omdat Kinesiologie kijkt vanuit eenheid van lichaam, geest en ziel is er een nauwe samenhang tussen beweging en denken. Door o.a. het aanraken van acupressuurpunten bij de de energie oefeningen kan de energie in het lichaam weer vrij gaan stromen. 

Acupressuur & Acupunctuur

Letterlijk betekent acupressuur ‘druk met een naald’.

Bij pressuur wordt gebruik gemaakt van vingers, handpalmen of de elle boog.

Bij punctuur kan ook gebruik worden gemaakt van zeer dunne naaldjes.

Deze vorm van behandelen heeft haar oorsprong in China en Japan.

De theorie is dat er energiebanen door het lichaam stromen, genaamd meridianen. Elke van die meridianen heeft punten.

In totaal zijn er over het hele lichaam heen 365 punten.

Elk punt heeft een specifieke werking en kan disbalans opheffen. 

Orthomuliculair therapeut i.o.

De relatie tussen voeding en gezondheid.

Leer over natuurlijke, onbewerkte voeding.

Wat is de rol van jouw voedingspatroon met je hormonale stelstel, neurotransmitters en het balanceren van je bloedsuikerspiegel.

Wat zijn mineralen, vitaminen en hoe kunnen ze jouw ondersteuning bieden in een medisch proces en/of bij chronische klachten.

Ontvang professionele voeding- en suppletieadvies en ga voor een gezondere leefstijl.

Mijn medische en psycho-sociale kennis draagt zorg voor het begrijpelijk overbrengen van de werking van jouw lichaam.

Door te kiezen voor kwalitatieve hoogwaardige biologische, natuurlijke producten en kruiden werk ik samen met jouw aan een optimale energiebalans van jouw lichaam.

Hypnose

Elke dag krijg je heel veel prikkels te verwerken. Je onderbewustzijn registreert en analyseert al die prikkels waardoor al snel een bepaald gedrag of een gewoonte ontwikkelt wordt. Die gewoontes en gedragingen passen we daarna niet meer zomaar aan, ook de negatieve niet.

Hypnose is een manier om via suggesties, en dus nooit tegen je eigen wil in, veranderingen aan te brengen in een negatief ontwikkelt patroon (gedrag of gewoonte waar je vanaf wilt). Fysieke en mentale ongemakken die uit die gewoonte zijn voort gekomen weggenomen. Onder andere vakt te denken aan:

 • chronische pijnen
 • angsten 
 • fobieën 
 • stress
 • slaapstoornis
 • verslaving
 • ondersteuning bij kanker 
 • pijnbestrijding
 • kind en jongeren

contra indicatie: autisme / schizofrenie

Regressie

Regressie­therapie is een vorm van psycho­therapie die zonder hypnose gebruik maakt van het onder­­bewust­zijn.

Oorzaken van diverse klachten/ problemen kunnen via regressie worden onderzocht:

 • lichamelijk
 • psychisch
 • emotioneel

Door contact te maken met je onder­­bewustzijn kun je de diepste oorzaken hiervan vinden.

Dit geeft zeer snel inzichten en zorgt voor bewustwording en daarmee activeer je je zelfhelend vermogen.

Het leert je te accepteren en vaak lost het een probleem/ klacht ook op.

Patronen doorbreken

Met hypnotherapie en regressie zet je hypnose in om ingesloten negatieve patronen te doorbreken.

Met deze effectieve methode pak je klachten bij de wortel aan.

Energetische Hypnose gaat daarin zelfs nog een stap verder.

Ik leer je ontspannen en de positieve suggesties die je onderbewustzijn zodanig beïnvloeden zorgt ervoor dat jij opnieuw in balans komen.

Hoe werkt regressie

Hoe werkt regressietherapie?

Tijdens regressie herbeleef je in trance ervaringen uit het verleden.

Als onderdrukte emoties, gedachten en lichamelijke reacties zijn geuit, ontstaat er inzicht in wat toen is gebeurd en hoe je erop hebt gereageerd.

Belangrijke note!

Een energetische hypnose of regressie sessie in mijn praktijk is geen magische knip met de vinger. 

Is niet gevaarlijk omdat je gebruik maakt van je vrije wil.

Je raakt nooit de controle kwijt en kan de sessie elk moment stoppen als jij dat wilt.

Tijdens de sessie ben je in een ontspannen waak/slaaptoestand.