Angst en Paniek overwinnen

Hyperventilatie is iets waar ik inmiddels al zo'n 30 jaar mee rondloop. Het heeft mij veel belemmeringen opgeleverd en daarnaast heb ik in de afgelopen 30 jaar (zonder mij hiervan bewust te zijn) exposure therapie toegepast. Natuurlijk raad ik je niet aan om zonder professionele begeleiding exposure aan te gaan, maar in mijn tijd bestond de term nog niet en was ik zoekende. Als je een paniekaanval krijgt, kan het noodzaak zijn om iemand om je heen te hebben die je begeleidt om terug te komen uit je paniekstand (in mijn geval was dit destijds mijn partner).

Lees meer »

Prikkel Overload - Zenuwstelsel

Dit keer een blog die korter is maar wel een gratis geleide meditatie aanbiedt en jou daarmee ondersteund op je weg naar balans in je natuur. Ik wil je in mijn blog meenemen naar hoe mijn paniekaanvallen, hyperventilatie en burn-out zijn ontstaan op mijn 25ste levensjaar. Maar dan vooral bekeken vanuit psychosociale educatie perspectief.

Lees meer »

Angst, stress, paniek en burn-out

Ik weet het nog als de dag van gisteren; mijn eerste paniek aanval. Ik kwam niet meer uit mijn woorden, ik begon te hyperventileren, te huilen, te trillen, hartkloppingen, beklemming op de borst en het angstzweet brak mij uit. Ik dacht dat ik doodging, voelde me totaal hulpeloos en was compleet verstijfd. De aanleiding was eigenlijk een spreekwoordelijke druppel. Te lang en te vaak was ik over mijn eigen grenzen gegaan om anderen te pleasen, aardig gevonden te worden en te vriend te houden. Ik dacht oprecht een hart- of longprobleem te hebben. Ik was nog maar 25 jaar oud en volledig opgebrand. Nu noemen we dat een burn-out. Het heeft vele jaren van mijn leven gekost om alle oude pijnen zelf op te lossen, want toen was er nog niet zoveel bekend als nu.

Lees meer »

Geven en Nemen

Als je geeft en geeft en geeft totdat er niets meer over is om te geven. Als je zo intens moe bent door alle stukjes die je in jouw leven hebt weggegeven, omdat je wilt leven en geven vanuit liefde voor je medemens. Als je jezelf door het leven begeeft als een slappe lappenpop en zonder emoties de dag probeert door te komen, dan komt er altijd een moment waarop je jezelf afvraagt wat de essentie is van dit leven. Je wilt dat de (innerlijke) pijn die je ervaart stopt, je vraagt je af wat je hier doet, waarom niemand jou begrijpt, wat je toch verkeerd doet in de ogen van de maatschappij, waarom je je zo intens moe, verdrietig of boos voelt.  

Lees meer »

Paaswake

Ik ben opgegroeid met een religie en ondanks dat ik vaak niet snapte wat er door de kerkelijke vaders werd bedoeld volgde ik intuïtief mijn eigen weg maar maakte onbewust gebruik van de energie die mij oplaadde en bezinning gaf. Mijn intuïtie vertelde mij dat er toch net iets te veel was verbasterd door de eeuwenoude vertellingen en mythes. Op zich is dat niet zo vreemd want een overlevering kan eenvoudig weg niet objectief zijn maar is de subjectieve waarheid van de verteller, al dan niet vanuit macht zichzelf te verrijken ten koste van de ander. In de hedendaagse samenleving is er naar mijn idee nog steeds niet veel veranderd simpelweg omdat men liever vergeet wie hij of zij is en gaat voor eigen gewin. De mensheid heeft een vrije wil en kan en mag zelf kiezen voor het hoogste goed. Nog te vaak wordt gekozen voor macht ten koste van vrede.

Lees meer »

Angst

In onze cultuur lijkt angst de enige emotie die ik te pas en onpas voorbij zie komen. Men ervaart een opgesloten zijn in zichzelf, de maatschappij en de cultuur. Verbinding en verbonden zijn wordt een Utopia. De grote vraag is dan: waarom lukt het mij niet mijn probleem onder controle te krijgen? Ik wil je in deze blog uitleggen dat angst één van de heftigste basale emoties is die je als mens zal ervaren. Het is een emotie die samen met een gekwalificeerde therapeut moet worden onderzocht. Want de emotie angst heeft altijd onderliggende emoties die vaak onbewust zijn. 

Lees meer »

Zo ben ik nu eenmaal

Steeds vaker en luider zie en hoor ik de bovenstaande zin. Komt het door mijn algoritme op sociale platforms? Is het de verharding van de samenleving, en wordt deze zin als excuus gebruikt?

Lees meer »

Intuïtie

Nu vraag jij je misschien af wat intuïtie eigenlijk betekent. Intuïtie is eigenlijk niets meer en niets minder dan je interne communicatiemiddel.

Lees meer »

Nieuwsbrief september 2021

Voor je ligt de 2de nieuwsbrief van dit jaar. De 1ste nieuwsbrief heb je kunnen lezen toen we nog in een lockdown zaten (zie www.beautybynature.eu). Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en ben ik volop aan het werk geweest, wel met verplichte restricties van het RIVM. Best lastig maar langzaamaan krabbelt iedereen weer op, vind daarin zijn of haar weg en dat is mooi en fijn om te zien. Ik was/ben zelf vooral dankbaar dat ik weer aan de slag mag en mijn passies kan uitvoeren.

Lees meer »

Waarheid - Woke - Wake Up - Waanzin

Door mijn hoofd bleef het rondspoken; al een lange tijd hoor en lees ik om me heen een schreeuwende en bozige menigte, die woorden roepen waarbij ik mezelf afvraag ‘wat bedoelen ze hier mee?” Is het stom dat ik het niet begrijp? Met de tijd die verstrijkt worden de woorden steeds luider, harder, dwingender. Voor- en tegenstanders van de pandemie duikelen over elkaar heen om vooral hun eigen stem te laten gelden. Hoe harder het geschreeuw, hoe minder ik er van snap. Heel eerlijk? In eerste instantie kon ik er niets mee, ik snapte het niet en de energiefrequentie die eraan zat gekoppeld, benauwde mij en trok me omlaag.

Lees meer »

Een Nieuw jaar

Een nieuw jaar is begonnen, een 2de lockdown is inmiddels ruim een maand geleden begonnen. Vanaf 14 december heb ik voor de 2de keer mijn praktijk en salon moeten sluiten.

Lees meer »

Ontmasker je ego

Hoe doe je dat? Laten we bij het begin beginnen, ben jij volledig naar buiten gericht? Daarmee bedoel ik, is het voor jou van belang wat die ander van jou vind? Hecht je waarde aan materiële dingen? Zoals jou mooie auto, dat mobieltje, je prachtig ingerichte huis, die relaxte vakantie, trendy sieraden, dure make-up en fashionable kleding? Werk je hard en veel om die buitenkant in stand te houden?

Lees meer »

Winston Churchill

Tijdens de 2de Wereldoorlog, sprak de Britse premier Winston Churchill deze woorden tot het Britse volk. Geïnspireerd door de Ierse Bards ten tijde van het Avalonian tijdperk. Een prachtige filosofische uitspraak die een absolute waarheid bevat.Toen ik de filosofische uitspraak van Winstons Churchill las moest ik denken aan een gesprek wat ik enkele dagen geleden had met een wijze oudere medemens. Nu COVID-19 weer oplaait, zijn de (ongezouten) meningen soms ronduit kwetsend. Volwassen kinderen die hun ouders vertellen dat het nodig is dat er meer ouderen dienen te sterven omdat we er te veel van hebben (waarschijnlijk doelen ze dan op andere oudere dan hun eigen ouders).

Lees meer »

De Rozenkwartsmensen

In mijn salon en praktijk deel ik al een tiental jaren rozekwarts hartjes uit, altijd met begeleiding van een brief. Ik kan je op dit moment geen Rozekwarts schenken maar wel onderstaand verhaal die voor mij symbool staat voor een WE-maatschappij waarin het draait om liefde, saamhorigheid en vrede.

Lees meer »