Educatie voor Intuïtief werk

 

Bij Balance by nature werken we met rituelen, visualisaties maar vooral werk intuïtief. We maken gebruik van psychosociale en fysiologische behandel methodieken die we na onze opleidingen hebben door ontwikkeld. Wij zijn bekend met diverse beroepsgroepen door de ruime ervaring in het bedrijfsleven en onderwijsland . Daardoor begrijpen we waar kinderen, jongeren, jong-volwassenen en volwassenen tegen aan lopen in de hedendaagse samenleving. Balance by nature is een bedrijf die niet gericht is op 'hokjes denken'. Wij denken dat intuïtief, licht- en liefdewerk namelijk altijd en overal toepasbaar gemaakt kan worden en alleen op die manier kan zorgdragen voor een gezonder en gelukkiger leven. 

 

Steeds vaker werd ons de vraag gesteld om educatieve adviezen. Nog veel vaker gaven wij onze adviezen gratis weg. De kennis en wijsheid die wij vergaard hebben door vak inhoudelijke HBO en WO studies te volgen, boeken te lezen, interventies met collega's te hebben, zoeken en tijd investeren naar nieuwe technieken en vormen om cliënten zo effectief mogelijk kunnen begeleiden of te helpen is naar ons idee van onschatbare waarde maar wel één waarvan wij vinden dat deze gedeeld mag worden tegen een evenredige waarde.  Nu na vele jaren zien we eindelijk de resultaten van al ons harde werk en ben zijn we super trots en blij dat om in een hogere flow te zijn gekomen. Onze missie blijft onveranderd: Het kind van nu en in het innerlijk kind laten zijn voor wie en wat het is; introvert, verlegen, anders, raar, kind van de nieuwe tijd, verbaal niet sterk, gepest en afgewezen....JEZELF TERUG VINDEN EN TROTS ZIJN OP WIE JE BENT.

 

Onze opgedane jarenlange kennis, onze (eigen)wijsheid heeft waarde, dat durven wij hier wel te zeggen na alle feedback die we hebben gekregen op ons cursus aanbod. Al onze kennis en educatieve adviezen, hebben wij samengevoegd en daaruit is HARMONY BY NATURE ontstaan. Dat is toch precies wat iedereen wil? Op een vriendelijke en natuurlijke manier harmonie en balans krijgen binnen je gezin, klas en bij jezelf. Wij van Balance en Harmony bij nature zijn gevers en 'people pleasers'. Wij weten dat licht, liefde en vrede geven onze natuurlijke staat van zijn is, maar inmiddels weten we ook dat positieve energie nog sneller gaat stromen als je ook kwetsbaar mag zijn naar jezelf toe. Leren ontvangen want daarin zit de kracht van het leven. 

 

EEN MOEILIJK KIND OF EEN KIND DAT HET MOEILIJK HEEFT?

Ouders, opvoeders, zorgverleners en leerkrachten die hun opvoedvaardigheden willen ontwikkelen om de kinderen van deze nieuwe tijd, die op een andere wijze de wereld in kijken. De trainingen zijn gericht op het willen ontdekken, begrijpen en ondersteunen. De educatie is van toepassing op de nieuwe tijd die we tegemoet gaan en zal daardoor op elke situatie toepasbaar zijn binnen gezin, werk en schoolsystemen en zal zeker een mooie aanvulling zijn in jouw leven en die van de kinderen in de nieuwe tijd.

 

VAN WOND NAAR WONDER NAAR VERWONDERING?

Vergeven uit liefde voor jezelf      

Ben je bereid te vergeven? Echt te vergeven? Wil je die stap nu eindelijk echt gaan maken? Heb je de schade die het jou toebrengt om niet-vergeven eindelijk doorzien? Een klein beetje bereidheid is al voldoende om te groeien en te ontwikkelen.

Bereidheid om voorbij haat, wraak, slachtofferschap en beschuldiging te komen, voorbij je eigen ego. Je hebt eindelijk doorzien dat het ego jou weerhoudt van het leven van een gelukkiger leven en dat je pijn van niet-vergeven je nergens toe leidt, het maakt je lijden alleen maar groter. Je bent bereid om anders te gaan kijken, je hebt een andere keuze gemaakt en mag vertrouwen op de hulp die groter is dan jijzelf. Verwacht een wonder en zie de verwondering. Spreek je bereidheid uit en bevrijd jezelf.

Individueel of in groepjes ga je dit proces aan. Het vraagt een dagdeel van je tijd en aandacht. Gun jij jezelf dit geluk uit liefde voor jezelf, je kind of je klas/groep?