De Rozenkwartsmensen

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 09:00

In mijn salon en praktijk deel ik al een tiental jaren rozekwarts hartjes uit, altijd met begeleiding van een brief. Ik kan je op dit moment geen Rozekwarts schenken maar wel onderstaand verhaal die voor mij symbool staat voor een WE-maatschappij waarin het draait om liefde, saamhorigheid en vrede.

In een land hier ver vandaan, ergens tussen de bergen, leefden zeer lieve en vriendelijke mensen. Ze waren allen gelijk aan elkaar en bovenal tevreden met hetgeen ze hadden, met zichzelf en bergen van rozenkwarts. Telkens wanneer ze elkaar ontmoetten, gaf de ene de andere een stukje rozenkwarts, als teken van vriendschap, liefde en saamhorigheid. Iedereen wist, dat zij telkens weer van iemand anders een rozenkwarts zou krijgen. Daarom was dit lieve bergvolk nooit bang dat de rozenkwarts op kon raken. Ze leefden gelukkig en tevreden tot de dag waarop een vreemdeling het bergdorp binnen wandelde. Deze vreemdeling beviel het helemaal niet dat andere mensen gelukkig waren, en hijzelf niet. Daarom vertelde hij hen dat de rozenkwarts zou gaan afnemen en uiteindelijk op zou raken! Vanaf dat moment werden de lieve mensen zuiniger met het geven van rozenkwarts aan elkaar. Tot ze helemaal geen rozenkwarts meer aan elkaar gaven. Ieder hield de rozenkwarts die zij had voor zichzelf. En wat gebeurde er toen? De mensen van het bergdorp werden ontevreden en ongelukkig. Ze zaten alleen in hun huis en bewaakten hun rozenkwarts zoals een hond zijn baas bewaakt. Al naar gelang de rozenkwarts schaarser en dus duurder werd, brak er een strijd los tussen de eens zo zachtaardige mensen. Op dat moment ging het slechts nog om rijkdom. Uit de vele ruzies tussen de mensen ontstond uiteindelijk een oorlog…om de rozenkwarts. Tot op een dag één van die lieve mensen besloot om in diepe meditatie te gaan, en zij een boodschap ontving van de engelen: “de rozenkwarts gaat niet op zolang hij van hand tot hand gaat, de liefde zal dan weer gaan groeien tussen mensen en ook het aantal rozenkwarts zal weer groter gaan worden.” Deze lieve mens vertelde de verworven waarheid verder, en al snel begonnen de eerste mensen weer heel voorzichtig hun rozenkwarts weg te geven en te delen. Zo kreeg de liefde, vriendschap en saamhorigheid weer de overhand en delfde de donkere kant van de vreemdeling het onderspit. Zolang als de goede mensen leven, geven ze elkaar tot op de dag van vandaag rozenkwarts. Zonder hart geen liefde en zonder liefde geen goede energie doorstroming

Een soortgelijk verhaal heb ik ooit vele jaren geleden mogen ontvangen. Ik kocht toen Rozenkwarts bij ‘Het Steenhuis’ in Lemiers/Vaals. Ik ben Susanne en Wolfgang tot op de dag van vandaag dankbaar voor dit verhaal. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.