Ontmasker je ego

Gepubliceerd op 16 november 2020 om 17:00

Hoe doe je dat? Laten we bij het begin beginnen, ben jij volledig naar buiten gericht? Daarmee bedoel ik, is het voor jou van belang wat die ander van jou vind? Hecht je waarde aan materiële dingen? Zoals jou mooie auto, dat mobieltje, je prachtig ingerichte huis, die relaxte vakantie, trendy sieraden, dure make-up en fashionable kleding? Werk je hard en veel om die buitenkant in stand te houden?

Bedenk dan dat je daarmee je innerlijk onderdrukt. De binnenkant van je fysieke lichaam, je ziel en je geest word geleefd! Vroeg of laat zul je gaan merken dat er blokkades, angsten, klachten, weerstand, depressies, burn-out ontstaan. Je masker zal vallen. Je weet eigenlijk niet wie je 'echt' bent. Het kost veel energie om te blijven functioneren zoals je altijd hebt gedaan, je raakt uit balans wat serieuze consequenties kan hebben. Er ontwikkelt zich een ziekte lichamelijk dan wel geestelijk die sluimerend is begonnen, vele jaren geleden toen je leefde voor de buitenwereld.
Die vakantie helpt niet meer om te relaxen want na je paar weken rust wacht de buitenwereld op je en wil je graag alles met hen delen.

Een extravert persoon zal er minder snel 'last' van hebben, dit type mens gedijt bij de aandacht van de medemens en is vaak te vinden in groepsverband. Echter de introverte mens heeft het nodig om op te laden en tijd door te brengen met zichzelf, waardoor dit type mens sneller uit balans zal raken. omdat we in een extraverte wereld leven, is het voor de introvert extra moeilijk dicht bij zichzelf te blijven. Dit kan alleen toegepast worden als dit van jongsaf is geleerd. Maar er is altijd hoop, een keerpunt. Tenslotte ben je nooit te oud om te leren!

Mijn tip aan jou, bekijk welk type mens je bent, leef niet volledig voor de buitenwereld maar geef je binnenkant (je innerlijk) ook de ruimte die het verdient. Zo streef je naar een optimale balans tussen de beide werelden en zul je je prettiger gaan voelen en bovenal dan heb je je ego ontmaskert! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.