Waarheid - Woke - Wake Up - Waanzin

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 18:44

Door mijn hoofd bleef het rondspoken; al een lange tijd hoor en lees ik om me heen een schreeuwende en bozige menigte, die woorden roepen waarbij ik mezelf afvraag ‘wat bedoelen ze hier mee?” Is het stom dat ik het niet begrijp?
Met de tijd die verstrijkt worden de woorden steeds luider, harder, dwingender. Voor- en tegenstanders van de pandemie duikelen over elkaar heen om vooral hun eigen stem te laten gelden.
Hoe harder het geschreeuw, hoe minder ik er van snap.
Heel eerlijk? In eerste instantie kon ik er niets mee, ik snapte het niet en de energiefrequentie die eraan zat gekoppeld, benauwde mij en trok me omlaag.

Tot het moment waarop ik op een vroege zondagochtend een TV programma keek over de jaren 80. Mijn tienerjaren heb ik volledig beleefd in die jaren, dus helemaal leuk dacht ik.
Één van de onderwerpen was ‘DE BOM’ en opeens greep het me naar de keel. Het gevoel van zwaarte, donkerte, depressie.
Ik keek naar de filmpjes van de Stop-de-bom-demonstraties in Amsterdam en over de Koude Oorlog tussen West en Oost. Ik luisterde naar de zwaarmoedige en depressief klinkende liedjes, die passen bij de tijdsgeest van begin jaren 80.

Ik voelde weer de impact die het had op mijn vroege tienertijd. Een periode waarin ik snel veranderde van 10-jarig meisje naar 13-jarige puber, opgroeiend tijdens de recessie. Er was grote werkloosheid, woning tekorten, krakerbewegingen, IRA, apartheid, en nog veel meer negativiteit. Ik begreep niets van deze wereld. Ik was een jonge puber die de zwaarte en boosheid van de mensheid voelde. Ik keerde in mezelf en kleedde me in zwart, creëerde mijn eigen Berlijnse muur, werd stugger en stiller, onbereikbaar voor iedereen die mij dierbaar was.

In een split second begreep ik die ochtend waarom ik me de afgelopen periode had afgesloten voor alle hedendaagse prikkels en ik snapte opeens de bovenstaande woorden. Met de hulp van mijn gidsen begon ik direct aan het schrijven van de blog die je nu leest. Ik heb mezelf bewust gedistantieerd, omdat ik het gevoel en de emoties herkende uit mijn vroege tienertijd. Nee, ik wilde dit keer blijkbaar niet meegaan in de zwaarte, de boosheid en angsten die ik overduidelijk voelde van de mensheid hier op aarde.
De energetische emoties van mensen kan op mij zó overweldigend overkomen, dat het me uitput en het me leeg zuigt.
Mijn lichaam komt in een lagere energiefrequentie terecht, waardoor ik me extreem moe voel, geïrriteerd word en (vage) lichamelijke klachten krijg.
Ik ben van meer toegevoegde waarde als ik mijn frequentie hoog houd. Ik kan dan energetisch licht en liefde schenken voor wie dat wil en nodig heeft. Ook weet ik dat ik dan een prettiger persoon ben om in de buurt te hebben. 

Ik kan oprecht de passie voelen bij mensen die onbaatzuchtig en vanuit het hart op de bres springen voor een mooiere samenleving, schonere natuur en het dierenwelzijn.
Maar de afgelopen periode ervaarde ik dat niet en zie ik helaas dat er ego’s zijn die bewust de frequentie laag houden voor hun eigen gewin. Energetisch voelt dat voor mij verwarrend, omdat ik vind dat intenties horen te komen vanuit een oprecht en eerlijk weten die ten goede komt aan alles wat leeft op aarde.
Mensen staan nu op, ballen hun vuisten en strijden voor een nieuwe wereld. Maar het is geen passie als je dat schreeuwend doet met woede en boosheid en je medemens veroordeelt, want het ego speelt dan een te grote rol.  
 Je schiet daarmee het doel voorbij, omdat de ander jou niet verstaat of begrijpt.

Ik weet zeker dat er veel mensen zijn die niet begrijpen wat er bedoeld wordt met woorden als: DE WAARHEID – WOKE - WAKE UP - WAANZIN. Daarom ben ik op zoek gegaan naar informatie om de woorden beter te begrijpen en erachter te komen wat men er tegen jou en mij eigenlijk mee wil zeggen. Vanuit een oordeelloze, positieve houding heb ik mijn visie geprobeerd te vertalen. De hulp die ik hierbij kreeg uit de energetische wereld was voor mij van onschatbare waarde.
Ik hoop jou iets meer helderheid te mogen geven en hoop dat je vanaf nu deze nieuwe terminologie wel snapt. Het
 is aan jou hoe het voor jou resoneert. 

Stralende groet,

Ellen

 

DE Waarheid wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld? Er wordt eigenlijk heel veel mee bedoeld, maar tegelijkertijd juist helemaal niet veel. Elk mens heeft een eigen waarheid. Elke waarheid is voor die persoon echt, maar dat wil nog niet zeggen dat een ander dat ook vindt. Als je een waarheid op feiten baseert, kom je wel dicht bij “de waarheid”, maar dichtbij is nog altijd niet DE waarheid. Ik wil je het graag uitleggen aan de hand van een voorbeeldje: je bent getuigen van een auto-ongeluk en samen met jou zijn er meerdere getuigen. De politie neemt jouw getuigenverklaring op, net als bij alle andere getuigen. Elk vanuit een andere hoek hebben de getuigen van het ongeluk een andere perceptie van wat ze hebben gezien. De politie legt alle verklaringen naast elkaar en maakt op basis van alle verklaringen een dossier dat zo dicht mogelijk bij “de waarheid” komt. De politie heeft in mijn beleving geen enkel motief om “de waarheid” te verdraaien of te veranderen, omdat we ooit met elkaar verkeerswetten hebben bedacht voor een veilige samenleving. Hetzelfde geldt voor de media, want de mensen die er werken hebben een gedegen opleiding gehad (daar mogen we tenminste vanuit gaan) en zij berusten zich op feitelijke kennis. Sociale media daarentegen mag en kan je niet vergelijken met de media. Daar vind je vooral meningen van mensen die (vaak) niet op feitelijke kennis is gebaseerd. Je kunt het met die meningen eens zijn of niet. Ook kun je zelf gaan zoeken naar de feitelijke kennis die voortvloeit uit een mening. Maar let daarbij dan wel op het volgende aspect van sociale media, want zodra jij namelijk vaak en veel klikt op specifieke informatie dan zul je merken dat je door het algoritme in de dagen, weken en maanden erna constant dezelfde soort informatie toegespeeld krijgt. Dit lijkt op toeval, maar dat is het helaas niet. Het is maar dat je het even weet. Dus zorg dat je browser- en cookie-instellingen leeg zijn voordat je feitelijke kennis gaat zoeken en probeer ook andere kenniskanalen aan te boren.  

 

Woke Ik ben één van de vele Indigo-kinderen geboren in de jaren 70 en mijn hele leven zoekende in deze (voor mij) intense wereld. Ik was regelmatig gefrustreerd, omdat ik niet werd begrepen of erger nog, omdat ik zelf niet snapte wat er met me aan de hand was. In mijn emotionele buien verzandde ik snel in drama en huilbuien. Ik voelde me dan oprecht eenzaam, alleen en verdrietig. Natuurlijk is het mijn waarheid, maar ik merk al jaren dat er steeds meer Indigo-kinderen bij komen. Heel veel lezend en spelend op mijn zolderkamertje of in de natuur begon ik langzaam de aarde te snappen. Op school ging het snappen me minder goed af. Natuurlijk snap ik het schoolsysteem en de maatschappelijke regels nu wel, maar het leuk vinden? Nee, ook nu nog kan ik daar echt ‘last’ van hebben. Ik ben er inmiddels wel achter dat ik al heel jong “Woke” was. En dat zonder het zelf te weten! Simpel natuurlijk want het woord bestond toen nog niet. Inmiddels weet ik dat Woke betekent dat je bewust bent. Maar dan nog zal niet iedereen snappen wat er met het woord wordt bedoeld. Ik wist als kind al dat ik een hoger bewustzijn had. Als kind was ik op de hoogte van een waarheid die ik anders zie/hoor/voel dan de meeste mensen hier op aarde. Eerst dacht ik dat iedereen zo was, maar al snel hield ik het voor mezelf, omdat ik niet anders wilde zijn. Ondanks dat ik deze wereld nog steeds als intens kan ervaren, heb ik tot nu toe veel levenslessen geleerd, ook hoe ik sommige situaties anders aan kan pakken. Hoe mooi is dat!

 

Wake Up Dan kom ik nu bij het punt aan dat ik vaak hoor: 'word wakker.' Mijn reactie is dan meestal “dat ben ik al” en dat ervaar ik ook echt zo. Elk mens heeft een vrije wil en mag eigen keuzes maken, zolang we maar respectvol met elkaar omgaan. Helaas merk ik dat de laatste tijd niet. De spookverhalen over het vaccineren kloppen niet altijd, en zoals de wetenschap zegt: 'we weten er gewoon nog te weinig over.' Ik vind het niet oké om mensen bang te maken. Ook als je een verhoogd bewustzijn hebt, kun je mensen afschrikken. Daarom adviseer ik jou; vertrouw op je intuïtie met je hart en verstand. Maak beslissingen als je goed gegrond bent, kom uit je hoofd en stap in je lichaam. Is de resonantie hoog en voelt het oké? Geloof dan in de oprechte intensie en informatie van je medemens. Twijfel je aan de intensie of informatie die tot je komt? Ga er niet in mee, ontkoppel jezelf en ga leuke dingen doen zoals wandelen in de natuur. Ook mijn blog mag je met alle liefde in twijfel trekken, als jij de oprechte intentie en informatie niet voelt. Jij mag je eigen keuze maken, omdat je een vrije wil hebt gekregen bij jouw geboorte. Zonder oordeel en zonder verantwoording af te leggen aan een 'schaap of wappie.' Als laatste wil ik je nog een stukje tekst laten lezen dat ik las in een boek. Het geeft de essentie weer van wat ik o.a. doe in mijn praktijk. Wakker worden Er wordt door de wezens van het licht veel tijd en moeite gestoken in het wakker schudden van de mensen overal op aarde, om hen te laten beseffen dat hun leven gelukkig zou moeten zijn, voldoening zou moeten schenken.
En dat dat gevoel een levensdoel is dat ieder mens diep in zichzelf zoekt ook een geldig en bereikbaar doel is.
Een boodschap die steeds meer mensen beginnen te begrijpen. Het beseffen dat onze manier van leven, onze spiritualiteit onverenigbaar aan het worden is met de alledaagse instelling van de traditionele samenleving. De ‘krijgerenergie’ van de indigo’s helpen de wezens van het licht mee om deze veranderingen te bewerkstelligen. Zij zorgen voor positieve veranderingen in situaties die uit balans zijn. Bron: Charles Virtue

 

Waanzin Veel mensen zijn in opstand gekomen door de pandemie, de lockdowns, de vaccinaties en alle gevolgen ervan. Het heeft voor alle mensen waanzin met zich meegebracht. De wereld zal moeten veranderen in een wereld waarin vrede het hoogste goed is. Als de gedachtegang van alle mensen oprecht en geloofwaardig is, zouden we nu al met elkaar in vrede kunnen leven. Om een einde te maken aan de Waanzin waarin mensen elkaar veroordelen en bekritiseren, zal elk mens een nieuwe manier van denken moeten aannemen.
En daar zit nu net het probleem!

‘Om iets te krijgen wat je nooit hebt gehad, moet je iets doen wat je nog nooit hebt gedaan.’

Het is niet zo gek dat bij mensen onbewust een vorm van angst om de hoek komt kijken. Het oude vertrouwde achter je laten, maakt angstig. Veranderingen zijn voor heel veel mensen moeilijk, zeker als je niet weet wat je te wachten staat en je jouw status en materie ‘moet’ opgeven voor het hoogste goed. Want tja, wat is dan dat hoogste goed? Waar geef ik alles voor op? Pas als je je manier van denken durft te veranderen in positieve gedachten (affirmaties) en alle mensen op de hele wereld dit zouden doen dan zal er een grote verandering plaatsvinden. Wat is dan die verandering? Wel dat is wat veel ‘bewuste’ mensen ‘de nieuwe wereld’ noemen. In die wereld is er geen status of behoefte aan 'nog meer van hetzelfde'. Je bent tevreden met wat je hebt en meer heb je niet nodig. In die wereld is iedereen gelijk en is er voldoende voor ieder van ons. We leven in een maakbare wereld, maar velen kiezen liever voor een nieuwe wereld.  Dus geloof, affirmeer een mooiere wereld waarin je oprecht gelooft in vrede, verbondenheid, eenheid, licht en onvoorwaardelijke liefde voor alles wat groeit en bloeit op onze aarde. Hou elke dag je energie hoog, wees dankbaar en blijf positief ook al ga je door diepe dalen. Heb je wel of geen vaccinaties gehad? Beide keuzes zijn niet van invloed op het werken met je energiefrequentie. Het is aan jou en je vrije wil wat je gaat doen de komende tijd. Maar onthoud dat dankbaar zijn voor het straaltje zon dat op je huid schijnt je niets kost, enkel een paar seconden van je tijd. Je kunt elke dag je dankbaarheid uiten dat je blij bent dat je een dak boven je hoofd hebt, je gezond bent, een fijne relatie hebt met je partner, je kinderen, je ouders, je familie, je vriendschappen. Dankbaarheid voor de bloemen die je ziet groeien en bloeien of de onvoorwaardelijk liefde die jouw huisdier je geeft. Zelf kun je vast nog wel veel meer bedenken waar je elke dag opnieuw dankbaar voor kan zijn. Alles wat wij dagelijks als normaal ervaren: bekijk het eens met nieuwe ogen. Pas als je dat doet, gaan je ogen echt open, word je wakker, stap je uit de waanzin en ben je Woke. 

 

 

 

"Pas als de mensheid één wil zijn, komen we van onze slachtoffer-mentaliteit af. Je kan dan niemand meer een verwijt maken dan jezelf. Niemand anders dan jijzelf schrijft haar/zijn eigen regels, dus start vandaag nog met positieve affirmaties en stop met de waanzin. Het zal gaan met vallen en opstaan, maar samen gaan we op weg naar een liefdevolle, nieuwe wereld. Niets doen is geen optie meer."

Liefs Ellen 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.