Nieuwsbrief september 2021

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 12:03

Voor je ligt de 2de nieuwsbrief van dit jaar. De 1ste nieuwsbrief heb je kunnen lezen toen we nog in een lockdown zaten (zie www.beautybynature.eu). Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en ben ik volop aan het werk geweest, wel met verplichte restricties van het RIVM. Best lastig maar langzaamaan krabbelt iedereen weer op, vind daarin zijn of haar weg en dat is mooi en fijn om te zien. Ik was/ben zelf vooral dankbaar dat ik weer aan de slag mag en mijn passies kan uitvoeren.

=============

Cosmetische acupunctuur

het is een volledige constitutionele behandeling, waarbij het gezicht wordt gezien als een verlengstuk van de meridianen van het lichaam die van de voetzolen naar de kruin van het hoofd stromen

wanneer het gezicht wordt geprikt doorbloeding en QI voert voedingsstoffen naar de cellen, het lichaam interpreteert de insertie (microtrauma) die op zijn beurt door 'stimulatie van fibroblasten de collageenproductie kan verhogen'

Vanuit mijn filosofie werk ik nooit alleen op het uiterlijk (hoewel dat wel het doel is) maar neem gelijk het lichaam mee en het innerlijk welbevinden van de klant. Hierdoor ontstaat balans en dat straal je naar buiten toe uit. Zie voor meer informatie www.beautybynature.eu 

Reacties van klanten die de behandelingen hebben ervaren:

“dit had ik niet verwacht, mijn huid heeft er in jaren niet zo glanzend en mooi uit gezien” en “ook mijn hele lichaam voelt beter aan” tot “het lijkt wel of het meer doet dan alleen mijn rimpeltjes weghalen” “ik straal gewoon” “heb me in tijden niet zo goed en opgeladen gevoeld”.

"mijn nek is zo verslapt, kun je daar ook iets tegen doen?" Na de behandeling kreeg de dame thuis als reactie: "wat is er met je nek gebeurd, mama? Wat is dat mooi zeg, helemaal strak!" 

"de rimpels op mijn voorhoofd bezorgen mij zo een hoofdpijn, en nu na de behandeling is mijn huid strakker, geen rimpel te zien en ervaar ik al wekenlang geen hoofdpijn meer."

==========

Ik ben in september gestart met het geven van Shamballa-Reiki Multidimensional Healing cursussen. Ik ben er trots op maar het was ook spannend om hier mee naar buiten te komen. Tenslotte wordt spiritualiteit en holisme nog vaak gezien als ‘zweverig’. Inmiddels kan ik daar afstand van nemen, doordat ik denk dat dit een deel is van elk mens, dus ook bij mij. Tijdens mijn studie Energetisch Therapeute en mijn verdere ontwikkeling daarin is mij dit keer op keer duidelijk gemaakt. Iets wat ik eigenlijk altijd al wist, maar niet aan wilde toegeven. Ik gebruik bovengenoemde technieken vanaf het begin van mijn studie schoonheidsspecialiste, eerst onbewust maar al snel bewust. Ik pas het toe bij elke behandeling waarvan ik denk dat het nodig is voor de desbetreffende klant. Voor mij is de tijd rijp om jou dat ook te leren, zodat je na de cursus actief bezig kunt zijn om je zelf herstellend vermogen te verhogen/activeren. De afgelopen 8 jaar heeft deze helende techniek mij er in ieder geval doorheen gesleept. Ik gun het jou ook om verder te groeien. De cursussen zijn bedoeld om jezelf te behandelen op de momenten dat je niet in de salon bent maar het wel nodig hebt. Het zelf herstellend vermogen van je lichaam gebruik je voor herstel of vermindering van klachten (mentaal, fysiek, emotioneel). Ik mag mezelf nu Master noemen, en heb de cursussen eerst veelvuldig op mezelf toegepast en daarna op proefpersonen. Zo heb ik geschaafd en geschuurd tot om tot een cursus te komen die ik geschikt vind om uit te dragen. Op de website van Balance by nature Therapieprakijk vind je meer informatie. www.balance.bynature.eu Ook vind je op deze website blogs die ik schrijf. Misschien leuk voor je om daar eens te kijken en interactief je reactie achter te laten?

=========

Begin juli dit jaar ben ik gestart met een opleiding praktische psychologie, ik wil de studie versneld afronden zodat ik begin november examen kan gaan doen. Het is een interessante, waardevolle studie en een aanvulling op mijn Energetisch Therapie werk. Daarna start ik versneld met de studie HSP Coach. Ik leer om via verschillende invalshoeken mensen te helpen, begeleiden en ondersteunen. Februari 2022 ga ik starten met een academische opleiding die voor u als klant denk ik we het belangrijkste te noemen is (PSBK en MDK - CPION geaccrediteerd). Tijdens laatstgenoemde studie wil ik ook een start maken met opvoed coach voor kinderen/jongeren en hun ouders. 
Als ik deze laatste 2 heb afgerond sluit ik me aan bij CAT een brancheorganisatie binnen de complementaire (alternatieve) zorg.
De volledige zorg die ik aanbied in mijn Therapiepraktijk komt dan voor vergoedingen in aanmerking! Ook de acupunctuurbehandelingen en de Acné therapie kan je vergoed krijgen via je zorg verzekeraar.
Medische en psychologische vakkennis moet op academisch niveau worden gevolgd om de waarborg voor goede zorg te handhaven (vanuit de overheid). Daarnaast moet elke zorgverlener binnen de complementaire (aanvullende) zorg zich verplicht inschrijven bij de WKKGZ (wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en de WTZA (wet toetreding zorgaanbieders).

De WTZA en de WKKGZ stellen punten op waaraan moet worden voldaan om te mogen werken binnen de alternatieve zorg. Zo blijft de waarborg en de bescherming van de client voorop staan. De komende jaren zal er intensiever toezicht worden gehouden. Als de zorgaanbieder niet is aangemeld zal dit streng worden beboet. Een geruststellend idee dat je bij een goede zorgverlener terecht bent gekomen. Wil je weten of een zorgverlener bekend staat in het register van de WTZA neem dan even contact op en ik stuur je de link waar je dit op kunt uitzoeken. Beide bedrijven van mij zijn al vanaf het begin aangesloten, dat is voor jou een zorg minder. 

 

De complementaire (aanvullende) zorg heeft strengere regels dan die van de Uiterlijke Verzorging. De kosten voor een verplichte aanmelding bij een branchevereniging zijn hoog, evenals studiekosten voor opleidingen. Ik heb deze kosten nooit willen doorvoeren naar mijn klanten toe. Tot nu toe sta ik nog steeds achter mijn keuzes om dit niet te doen, ik hoop dat ik in de toekomst achter mijn keuzes kan blijven staan en jou de hoogwaardige zorg kan blijven bieden die je verdiend, voor de laagst mogelijke prijs. 

De afgelopen zomermaanden heb ik doorgewerkt en is het een zoektocht geweest in de wirwar van regels en wetten. Het liefste kies ik voor één branchevereniging binnen de complementaire zorg omdat daar de regels strenger zijn en er meer (fysiek) toezicht is op de werkzaamheden die ik als zorgverlener bied. Binnen de Uiterlijke Verzorging zijn daar (nu nog) weinig tot geen regels voor. Kortom het komende jaar wil ik mijn laatste 3 nodige ‘papiertjes’ halen. Dan kan straks alles onder één dak aan jou aanbieden. De branchevereniging waar ik me dan bij aansluit is er voor zowel de therapiepraktijk als de schoonheidssalon.

===========

Edelsteen Vitrine, heb je hem al gespot? Nee? In de salon staat een vitrine met mooie, glimmende edelstenen/mineralen. Samen met mijn oudste dochter heb ik bij een bedrijf in Baarn de edelstenen uitgezocht. Elke steen die nu in de vitrine ligt is zorgvuldig uitgezocht en gekozen. Maar schrik niet als ik een specifieke steen niet wil verkopen aan jou. Dit heeft te maken met het feit dat niet iedere steen ook geschikt is voor jou en je doel. Koop nooit een edelsteen alleen voor de mooi. De kracht die uitgaat van een edelsteen kan er voor zorgen dat je niet prettig in je vel zit, je gaat ‘zweven’ of ligt in de nacht wakker omdat je een verkeerde steen op je nachtkasje hebt liggen. Mijn manier van verkopen is ook daarin onderscheidend, de edelsteen die ik verkoop aan jou moet je passen bij je doel en je ontwikkeling niet in de weg staan. Ik ga daarom het gesprek met je aan, je verteld wat je nodig hebt en waarvoor je de edelsteen wilt gebruiken, mijn energetische afstemming zal dan samen met jou er voor zorgen dat je met de juiste steen naar huis gaat en geen miskoop begaat. Ook kinderen vinden edelstenen fijn om bij zich te dragen, het kan hen helpen de dagen op school beter aan te gaan. Jong en oud is op afspraak welkom om de vitrine te bekijken en eventueel een edelsteen te kopen.

==========

De Energetische Therapiepraktijk zat nog in haar beginfase  maar in Februari 2022 bestaat zij alweer 2 jaar en de schoonheidssalon 15 jaar. In de therapiepraktijk mocht ik de afgelopen jaren al diverse mensen begroeten en begeleiden. De opstartfase is mede door de Lockdowns lastiger geweest dan ik destijds heb ervaren van de salon. Ook het onbekende van mijn werk als Energetisch Therapeut is een factor. Komende jaren zal ik daar meer aandacht aan gaan besteden. Want Covid heeft ons laten zien hoeveel mensen behoefte hebben aan o.a. mentale steun. Daar kan ik als Energetisch Therapeut goed bij helpen.

==========

Wat gebeurt er bij een Energetisch Therapeut? Dat kan variëren van een gesprekssessie, speltherapie, oefentherapie, wandelsessie, familieopstelling, helende massage zonder aanraken, Healing op afstand of massage met huidcontact. We zoeken samen naar jou “KERN” dat klinkt vaag maar simpel gezegd gaan we op zoek naar wat jou ‘persoonlijke crisis’ is of heeft getriggerd en gaan we je een betere versie van jezelf maken. Dat heeft tijd nodig maar hoeft niet altijd heel lang te duren. Soms vinden mensen dat angstig en eng. De reden daarvoor is dat veel emoties die je diep hebt weggestopt omhoog komen en daar ga je op reageren. Door het aan te gaan zorg je voor een persoonlijke verdieping en verwerk je je persoonlijke crisis waarna je in een volgende levensfase komt die veel leuker en kleurrijker is. Om daar te komen heb je een begeleider (therapeut) nodig die er voor zorgt dat je je in een veilige omgeving bevind. Zo kun jij ‘helen’ en ‘leren’ van jou ‘persoonlijke crisis’. Het is verhelderend en zorgt voor groei in je leven. Als je niet wil dat bepaalde situaties zich blijven herhalen, dan is het verstandig er aan te gaan werken en verwerken zodat je verder kunt naar een volgende levensfase en een levensles is geleerd. Als je bepaalde levensfases niet goed doorwerkt kun je daardoor in je latere leven een disbalans krijgen. Uiteindelijk zorgt dat voor fysieke/mentale of emotionele (vage) klachten. Een persoonlijke crisis hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Het kan ook heel fijn zijn om kleine problemen die je dagelijks meemaakt of ervaart op te lossen. Binnen het Energetisch werk zijn er vele manieren om te helpen of te begeleiden. Wat is er fijner dan nieuwe manieren te leren om jezelf verder te helpen en zo alles uit het leven te halen om jou leukste leven te kunnen leven. Maar als jij tevreden bent met het leven dat je nu leeft, en je van jezelf geen verdere ontwikkeling wenst ben je altijd welkom voor een heerlijke energetische massage. Laat dan de waan van de dag even achter je en geniet van een zen moment en verlaat relaxt en opgeladen de praktijk.

 

Het is een lange, uitgebreide nieuwsbrief geworden. Veel gebeurd en veel te vertellen. We leven in een snel veranderende maatschappij. Ik wens dat je er de tijd voor neemt om mijn nieuwsbrief te lezen waar ik met passie en liefde veel tijd in heb gestopt om jou op de hoogte te brengen van al wat ons beweegt.

 

Op de hoogte blijven?

Op instagram ben ik te volgen onder: beautybalancebynature.eu

Facebook heeft 2 aparte sites; Balance by nature en Beauty by nature.

Linked-In: EllenBregten

 

Ik ont-moet je graag in mijn praktijk of mijn salon, tot die tijd geniet van het NU.

 

Liefs Ellen Bregten


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.