Intuïtie

Gepubliceerd op 18 november 2022 om 13:08

Wist je dat er verschillende typen intuïtie bestaan?

Nu vraag jij je misschien af wat intuïtie eigenlijk betekent. Intuïtie is eigenlijk niets meer en niets minder dan je interne communicatiemiddel.

Zoals je verbonden bent met je buitenwereld door houding, gedrag en spraak zo kun je ook innerlijk verbonden zijn.

 

Wat zorgt er dan voor dat je je intuïtie innerlijk ervaart?

Je cellulaire geheugen zorgt samen met elk lichaamsstelsel voor het interne communicatiemiddel.

We noemen het ook wel een innerlijk weten, een ‘pluis of niet pluis’ gevoel, de kriebels in je onderbuik, de beklemmende keel, het angstzweet, maar nog veel vaker de subtiele, lichte, snelle en vibrerende energieprikkel die weg is voor je er erg in hebt en je vaak vertwijfelt achterlaat.

Je intuïtie wordt ook wel je innerlijke bron genoemd en veel mensen noemen het een onderbuikgevoel. En dat is best logisch als je weet dat de darmen gezien worden als je 2de brein en er zeer veel intelligente zenuwcellen in zitten.

Als Energetische therapeut is het juist die lichte, snelle, subtiele energie waar ik graag mee werk. Ik pas dan ook in mijn praktijk de verschillende typen intuïtie toe en heb mijn werk gemaakt van het helpen bewust te maken. Natuurlijk sta ik niet 24/7 in verbinding met alleen maar mijn intuïtie, dat zou veel te vermoeiend en belastend voor mij zijn. De grenzen bewaken en energiebeheer is belangrijk als je resoneert met de verschillende typen intuïtie.

 

Welke verschillende soorten kun je ervaren?

Ik wil je graag meer vertellen over die verschillende typen intuïtie, het zijn er meer dan 12 en  te veel voor je om hier allemaal te benoemen.

Al die typen zijn onder te verdelen in 4 categorieën en die heb ik even kort voor je benoemt. Ik ben benieuwd welke bij jou resoneert (vibes) want dit type is dan precies wat bij jouw voortdurend gebeurt ook al gaat dit bewust of onbewust.

 

Fysieke kinesthesie = gevoelsgaven Je lichaam vertelt je wat er in anderen gebeurt. Je bent je specifiek bewust van wat er fysiek en emotioneel binnen in hen omgaat. Als ze pijn hebben, heb jij pijn, als ze angstig zijn of nerveus zijn, voel jij dat ook.

Spirituele kinesthesie = spirituele gaven Je voelt de fundamentele aard van een persoon, plaats of situatie of je weet het gewoon. Je weet ook wat waar is op een bepaald moment, bijvoorbeeld wanneer iemand met wie je communiceert eerlijk is, eromheen draait of ronduit liegt. Je voelt het gewoon. Je bent je bewust van ‘goede’ en ‘slechte’ energieën in een ruimte of rond een persoon en kunt deze voelen.

Verbaal = gehoorgaven Je kunt boodschappen in je hoofd horen. Wat je hoort kan klinken als muziek, tonen, lawaai, of gesproken woorden. Je kunt bijvoorbeeld over een kwestie mediteren en vervolgens de radio of de tv aanzetten en ogenblikkelijk respons krijgen. Je leest wellicht een veelzeggende zin in een boek, ontdekt dat je een krachtige boodschap aan jezelf hebt geschreven of herkent de verborgen boodschap in iets wat iemand zomaar lijkt te hebben gezegd.

Visueel = gezichtsgaven Visuele intuïtie omvat inwendig en uitwendig zien. Je ziet plaatjes in je hoofd of je ziet dingen buiten jezelf, zonder je ogen die anderen misschien niet waarnemen. Je kunt beelden, kleuren of vormen ontvangen in antwoord op een vraag of terwijl je een kwestie bestudeert. Hogere leiding komt vaak via een visioen en boodschappen verschijnen in nachtelijke dromen of soms in dagdromen.

 

Welke is voor jouw herkenbaar?

Herken je jezelf hierin? Het is dan belangrijk om je vibrerende, krachtige energetische grenzen te bewaren en niet de fysieke, emotionele, spirituele of mentale energie van anderen op te nemen, omdat je daarvan snel uitgeput kunt raken. Maar wat kun je ermee zul je jezelf afvragen. Het kan belastend zijn omdat bijvoorbeeld je omgeving niet open staat voor jouw gaven en/of simpelweg niet weten hoe ze met je om moeten gaan. Belangrijk is dan dat je vanuit nederigheid leert vertrouwen op de intuïtieve gaven zodat ze vanuit belastbaarheid getransformeerd kunnen worden naar kracht en je erdoor groeit. Door het te ontkennen en weg te stoppen zul je steeds minder blij door het leven gaan. Want tenslotte is innerlijke communicatie met jezelf de sleutel naar zelfliefde en zelfzorg, dat wil je jezelf toch niet ontzeggen?

 

Hoe kun je er dan vanuit gaan dat je intuïtie klopt?

  • Als eerste stel je vast dat wat je hebt waargenomen je intuïtieve gave is.
  • Bepaal voor jezelf of je het verder wilt ontwikkelen d.m.v. zelfstudie, opleiding of in de leer gaan bij een therapeut.
  • Analyseer de informatie die je ontvangt en maak een inschatting van de manier waarop, en wat je er mee kunt doen.
  • Je kunt de informatie controleren door tests te doen of onderzoek te doen.
  • Vertrouw op je innerlijke capaciteiten, maar combineer dit regelmatig met je verstand en hart

 

Intuïtie bestaat omdat ze ons de richting wijst die we moeten gaan op onze levenspad.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.