Voor die onzekere gevoelige vrouw, die altijd voor een ander klaar stond.

Voor die mooie warme vrouw, die diep in jou verstopt zit.

Voor die prachtige maar uitgebluste vrouw, die niets meer te geven heeft.

 

Daar sta je dan uitgeblust en opgebrand. Je sleept je door de dag heen en alleen koffie lijkt je nog op de been te houden. Het liefst stap je in je bed en trek je het dekbed over je hoofd. Genoeg is genoeg je voelt je verdrietig, verloren en zo ver van jezelf verwijderd. Je weet eigenlijk zelf ook niet meer wie je nu echt bent. Waar geniet je van, wat geeft je energie? Je bent jezelf uit het oog verloren, je hebt altijd voor de ander klaar gestaan en vraagt je nu af of iedereen om je heen er ook voor jou zal zijn nu je zo uitgeblust bent. 

Als je in de spiegel kijkt zie je niet die vrouw waar iedereen jou voor houd, die krachtig is en sterk, die weet wat ze wil en waar ze voor staat. Nee wat jij ziet is een vermoeide vrouw met futloos haar, verdrietige ogen en donkere kringen die verraden dat je aan chronisch slaapgebrek leidt. Jij ziet in de spiegel dat kleine meisje dat bang is om afgewezen te worden het meisje dat gezien en gehoord wilde worden en daar alles voor over heeft gehad. Van binnen tril je en je tranen zitten hoog een eenzaam gevoel overvalt je en je begrijpt niet hoe het zo ver heeft kunnen komen. Je neemt even een momentje voor jezelf, tranen stromen over je wangen er is even niemand die het ziet. Dan kijk je nogmaals in de spiegel en adem je even diep in, je emoties krijg je weer onder controle en je vermand jezelf. Je recht je schouders en zegt tegen jezelf dat het allemaal wel meevalt en je je niet moet aanstellen. En zo vervolg je je dag met een grote glimlach op je gezicht en waarbij je op elke gesteld verzoek JA antwoord want nee zeggen komt niet in je op.

                        *************

Verlang je er naar dat iemand er voor jou is zoals jij er altijd bent voor die ander?


Dat op momenten dat je het even niet meer ziet zitten of het moeilijk hebt er iemand is voor jou die je vasthoud en zegt dat alles goed komt?

Iemand die spontaan hulp aanbied die jij zelf niet durft te vragen, zodat je het niet allemaal alleen hoeft te doen?

Draag jij te vaak een 'masker' of een 'jas' die je niet past en durf je niet jezelf te zijn? 

Altijd voor iedereen klaar staan gaat ten koste van jezelf. Het is niet vanzelfsprekend dat je altijd klaar moet staan voor de ander en dat je alles alleen moet doen. Wil je leren liever te zijn voor jezelf en daarmee ook leren om geliefd te zijn en simpelweg lief te hebben?

Boek dan het Healing en Transformatie Traject. Je leert onvoorwaardelijk van jezelf te houden je 'innerlijke kind' te vinden en te omarmen om vandaar uit te mogen ontvangen en te geven aan de ander.