Energetische Parapsychotherapie

In ons leven worden we steeds opnieuw uitgedaagd onszelf verder te ontwikkelen wat gevoelens van onzekerheid, eenzaamheid en weerstand kan opleveren want onze levensweg is niet altijd makkelijk en gaat soms over hoge bergen en diepe dalen. 

In mijn praktijk is mijn therapievorm gebaseerd op een combinatie van psychosomatische en energetische behandelingen.

Een reis van zien, voelen en erkennen zodat je diep van binnen de energie weer kan laten stromen.

Die reis waarbij je je naar binnen richt, je innerlijk leert kennen met zachtheid naar jezelf luistert en zo weer het contact maakt met jij eigen bron die je direct zult herkennen als je innerlijke kind. 

De therapie begint altijd met een uitgebreide intake en een korte eerse sessie.

Weet je niet waar jou behoeftes liggen dan is dat geen probleem.

Je onderbewuste kan via diverse energetische technieken worden blootgelegd zonder dat je hoeft te graven en te praten.

Belangrijkste is dat jij je geborgen, veilig en vertrouwd voelt in mijn praktijk gedurende jouw proces. 

 • Wat houd jouw bezig?
 • Wat was jouw beleving van je jeugd?
 • Maar ook het nu, in je huidige leven wat beweegt jou?
 • Waar zie jij patronen in jouw leven die elke keer terug komen?
 • Wat is er (lang) onderdrukt, niet uitgesproken, wat mag ruimte hebben?
 • Bepaald jouw hoofd alleen maar of mag de rest van je lichaam ook mee doen?

Het weer opnieuw in contact komen met je lichaam is zo waardevol, het kan je veel heldere en waardevolle informatie geven.

 • Zitten er energetische blokkades in of bij je lichaam en waar mag de energie weer gaan stromen?
 • Stromen door jouw hele lijf, zodat je weer de verbinding kunt gaan voelen met innerlijke en uiterlijke zelf. 
 • Durf jij deze reis aan te gaan?
 • Een reis waarbij je je eerst naar binnen richt, met zachtheid naar jezelf luistert en zo weer contact maakt met jezelf voordat je je aandacht weer richt op de buitenwereld? 
 • De reis van het zien, het voelen, horen en het erkennen zodat het diep van binnen weer kan gaan stromen?
 • Is dit wat jij nu nodig hebt, en voel je je geroepen om weer in balans te komen met jezelf en je eigen natuur?
 • Heb je vragen over persoonlijke groei en zingeving?
 • Heb je last van lichamelijke en/of geestelijke overbelasting?
 • Ben je vastgelopen en weet je even niet hoe je verder moet? 

Dan is voor jou de tijd rijp een afspraak te maken.

Onderstaand vind je kort uitleg over de diverse therapie technieken die ik mogelijk tijdens jouw sessie toepas (altijd in overleg):

Hogere bewustwording

Wil jij bewuster gaan leven en daarmee je bewustwoording verhogen? Dit kun je doen door o.a. je frequentie te veranderen en zo een licht baken zijn in je eigen leven en die van de mensen om je heen.

 • Wil je weer hoop en vertrouwen hebben in een mooiere wereld?
 • Heb je de behoefte om je beter en comfortabel te voelen?
 • Positieve dingen te doen voor jezelf en anderen?
 • Wil je de negatieve flow van je leven doorbreken en de zon weer zien schijnen?

Het vermogen om een baken te zijn voor jezelf is een voorwaarde om andere mensen te kunnen ondersteunen en helpen. Door eerst jezelf van angst, boosheid, onzekerheid, onmacht te bevrijden en je licht trilling (frequentie) te verhogen zal je ervaren dat je bewustzijnstoestand veranderd.

Je stapt uit de angst toestand en je zult merken dat je je ruimer voelt, lichter, vrolijker, sterker en comfortabeler van binnen en van buiten.

Hoe jij je van binnen voelt straal je uit naar de buitenwereld dus laat je niet langer meezuigen in de donkere zware energieën van de mensen om je heen. Kies voor licht, kleur, liefde, blijdschap. 

Vind je het moeilijk om je frequentie te veranderen en hoog te houden in deze onstuimige tijd waarin we leven? Hebben zelfhulpboeken, cursussen en workshops je niet DAT gebracht wat je voor ogen had? Heb je handvaten nodig om sneller je doelen te bereiken maar weet je niet meer hoe of bij wie je terecht kan?

Ik help en ondersteun je graag in het verhogen van je frequentie zodat ook jij met meer kracht en vol hoop en vertrouwen je levenspad kan vervolgen.

Je mag langskomen wanneer je wil, je neemt de tijd en stapje voor stapje bevrijd je jezelf van de toestand waarin je nu verkeerd.

Pas als jij er klaar voor bent om de volgende stap te zetten kom je weer langs en bespreken we jou tussenliggende proces zodat ik weet in welke fase van de frequentie verhoging je zit.

In totaal zijn er ongeveer 7 stappen te gaan en omdat jij uniek bent zit je nooit in dezelfde 'stap' als je medemens. Je mag de tijd nemen om elke stap goed te doorvoelen en te doorleven voor je een volgende stap zet.

Ik leer je de weg naar frequentie verhoging en leg je alles duidelijk uit zonder zweverig of wazig gedoe. Gewoon nuchter en helder. Leuke (soms interactieve) oefeningen helpen jou snel de weg te vinden vanuit een leven in de donkere wereld naar een wereld van regenbogen vol van kleur, liefde en licht. Ik zal niet zeggen dat je de duisternis nooit meer zult zien. Dualiteit in je leven is normaal. 

En dan, als je trillingsfrequentie voldoende straalt ben je klaar om je licht te laten schijnen op alle andere levende wezens hier op aarde. Je bent getransformeerd in het lichtwezen dat je altijd al was

meer informatie vind je onder de link specialisatie

 

Aura en Chakra healing

Binnen je aura (energieveld om het lichaam) bewegen je chakra’s (energiewielen). Dit zijn energiestromen die je innerlijk en uiterlijk in balans houden. Soms kunnen er echter door stress of emoties blokkades in je chakra’s optreden. Een aura- en chakrahealing herstelt het evenwicht in je energie zodat mentale en fysieke klachten aangepakt kunnen worden. Bij mensen die SOLK (somatische onverklaarbare lichamelijke klachten) diagnoses ervaren kan energetische therapeutische sessies helend werken doordat onverwerkte en daardoor onbewuste trauma's worden hersteld.

meer informatie vind je onder de link specialisatie

 

Voice Dialogue

Onze persoonlijkheid is opgebouwd uit verschillende delen: innerlijke stemmen die ook wel ‘subpersonen’ of ‘ikken’ worden genoemd. Deze ikken zijn meestal ontstaan in de kindertijd, bedoeld om onze eigen kwetsbaarheid te beschermen. Ze proberen elk op hun eigen aangeleerde manier zo goed mogelijk in onze behoeften te voorzien en (nieuwe) pijn te voorkomen. In mijn praktijk heb ik een unieke methode waarin een voice dialogue-sessie kan plaatsvinden. Mijn methode laat visueel zien wat de afzonderlijke ikken voor een invloed hebben op je gevoel, je gedrag en je denken. Het is een gesprek zonder woorden, zonder oordeel, vanuit oprechte belangstelling , want 'ze horen er allemaal bij'. Voice dialogue voegt iets unieks toe aan het spectrum van therapieën. Door specifiek aandacht te hebben voor je mentale, emotionele en lichamelijke gewaarwordingen worden gewoontepatronen en de invloed ervan op je gemoed niet alleen begrijpelijk, maar ook voelbaar. Hoe vaak hoor je mensen niet verzuchten: ‘Ik begrijp de logica wel, maar het lukt me niet om me anders te voelen'. Verandering ontstaat niet vanuit de wil – ik wíl dat dit of dat anders is – maar juist vanuit liefdevolle aanvaarding van wat ís. 

Familie - Systemische opstelling

Een methode om oplossingen te vinden of een uitdaging te overwinnen. Familierelaties, organisaties, groepsvorming op scholen zijn vaak complexe systemen met een veelvoud aan wisselwerkingen en afhankelijkheden. De opstellingen dienen om in een korte tijd op een eenvoudige wijze het innerlijke beeld van een concrete situatie aan het licht te brengen.  Onbewuste verbanden worden zichtbaar en een vernieuwend beeld zet heling in gang. Het is een effectieve methode als er iets moet veranderen maar je niet precies weet wat het is en waar je kan beginnen. Als je zoekt naar oplossingen of uitdagingen wilt overwinnen maar het niet loopt zoals jij zou willen. Een systemische opstelling kan dan zorgen voor een duurzame verbetering in je leven.

meer informatie vind je onder de link specialisatie

 

Shamballa-Reiki Multi Dimensional Healing

Het is een oosterse therapievorm waarbij je levensenergie hersteld wordt door handoplegging. Hierdoor kom je mentaal en fysiek terug in balans en wordt het zelfhelende vermogen van je lichaam gestimuleerd. Stimulering van het innerlijke lichaam  brengt rust, vitaliteit en ruimte in je hoofd.

Cranio-Sacraal

Het lichaam bezit drie ritmes: het hart, de ademhaling en het cranio sacrale (de basis waaruit elk mens is ontstaan vanuit ei/zaadcel). Het uitzetten en inkrimpen van de schedel (cranio)  heeft een belangrijke invloed op het centraal zenuwstelsel (bindweefsel en hersen-ruggenmerg vloeistof). Soms kan dit tot klachten zoals vermoeidheid, lage sacraal-pijn (heiligbeen). Met cranio-sacraal therapie worden fysieke en emotionele blokkades weggewerkt.

Reflexologie

Op de voet/hand en oren lopen verschillende meridianen of energiebanen die verbonden zijn met de rest van je lichaam. Bij reflexologie worden bepaalde drukpunten op je voeten gemasseerd om klachten elders in je lichaam aan te pakken.

Lithotherapie - kristal healing

Sinds 2009 pas ik regelmatig Christal Healing toe en heb ik diverse heilzame pure edelstenen bij elkaar verzameld  en gekocht om jou op een mooie en krachtige manier je energie te laten  balanceren. Edelstenen/kristallen dragen veel energie in zich, ze kunnen energie opslaan, verzenden, afweren of transformeren. Wanneer ze in contact komen met jouw eigen energieveld helpen ze om energetische disbalans te corrigeren, en geven ze jou de nodige steun om betere keuzes te make

meer informatie vind je onder de link specialisatie

 

Geleide meditatie

Een geleide meditatie is krachtig en leert je om (pijnlijke) gevoelens toe te laten, ze te voelen en met vriendelijkheid te bekijken. Oude patronen van stress, piekeren en het vele moeten leer je te doorbreken. In mijn praktijk heb ik veel variaties aan meditaties die daardoor op maat zijn voor jou en je de tijd geven om te werken aan je herstel. Even niets moeten en je heerlijk overgeven aan de ontspanning die past bij de meditatie. Ik leid je door de meditatie heen en tegelijkertijd kun je kijken naar de lastige situaties en weggestopte emoties in je leven. Je kunt het beter toelaten zonder dat je er in vast blijft zitten of het wegstopt. Daarna heb je hernieuwde inzichten waardoor je kunt gaan werken aan je eigen herstel. 

NEI - Kinesiologie

Met behulp van spierspanningstesten emotionele blokkades opgespoord worden. NEI staat voor Neuro Emotionele IntegratieDoor het stellen van vragen aan het onderbewuste krijgt men inzichten over de oorzaken en oplossingen voor patronen, emoties en moeilijke situaties. Neuro-emotionele integratie wordt vaak in combinatie gebruikt met acupressuur en acupunctuur punten en eventueel met affirmaties. Waardoor het denken, het begrijpen (neuro) en het voelen (emotie) in evenwicht komen

meer informatie vind je onder de link specialisatie

 

NLP

NLP is een methode voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en  is een manier om inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van het menselijk handelen. Door een gebeurtenis kan dit vermogen worden aangetast. Die gebeurtenis kan ingrijpend zijn, maar ook een ogenschijnlijk onbelangrijke, of kleine gebeurtenis of opmerking kan een groot effect hebben op ons doen, denken, handelen en gedrag.

 

Quantum-Touch

Quantum-Touch gebruikt resonantie en afstelling om het helen te vergemakkelijken. De focus ligt op het versterken van de levenskrachtenergie (Chi/Manna/Prana/Ki) daarbij gebruik makend van ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen, zich af te stellen op elkaar. Over het algemeen zal de langzamere trilling toenemen om zich aan de snellere frequentie aan te passen. Quantum-Touch zorgt voor helende energie, door het gebruik van ademhaling en visualisaties houdt degene die behandelt zijn/haar energie op een hoog niveau. 

 

Acupunctuur - Acupressuur

Letterlijk betekent acupressuur ‘druk met een naald’. Bij pressuur wordt gebruik gemaakt van vingers, handpalmen of de elle boog. Bij punctuur kan ook gebruik worden gemaakt van zeer dunne naaldjes. Deze vorm van behandelen heeft haar oorsprong in China en Japan. De theorie is dat er energiebanen door het lichaam stromen, genaamd meridianen. Elke van die meridianen heeft punten. In totaal zijn er over het hele lichaam heen 365 punten. Elk punt heeft een specifieke werking en kan disbalans opheffen. 

Healing

Healing is een fascinerend proces dat over het algemeen zeer slecht begrepen wordt. Terwijl vele mensen denken dat zij andere mensen kunnen healen, is het van uiterst belang om te realiseren dat healing altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen zich. De cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste energieke, emotionele en voeding-milieus, is dat het enige wat ze zullen doen. Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een capaciteit om te healen. Mijn favoriete definitie van een healer is iemand die ziek was en weer beter werd; een grote healer is iemand die heel erg ziek was en weer snel en optimaal beter werd

meer informatie vind je onder de link specialisatie

 

Energetische Hypnose

Verschil tussen klassiek en energetisch is dat ik werk met emoties en energie.

 • Ik maak gebruik van de energiepunten (chakra's) en ben ook bekend met de werking en eigenschappen van de betreffende energiepunten op het lichaam.
 • Ik weert een goede energetische verbinding te maken met de cliënt.
 • werk met universele liefdevolle trillingsenergie en weet dit toe te passen bij mijn cliënt.
 • Ik werk vanuit mijn intuïtie en telepatisch vermogen
 • Ik werk met symbolen vanuit de Shamballa-Reiki
 • Ik maak gebruik van diverse technieken die volkomen veilig en verantwoord zijn

meer informatie vind je onder de link specialisatie

 

Regressie

Een moderne vorm van therapie die je toegang geeft tot je onderbewuste zijn. Hierdoor kun je oor­zaken van uiteenlopende klachten verkennen op lichamelijk, psychisch of emotioneel vlak. Regressie geeft daardor op een zeer snelle manier inzichten en kan problematiek oplossen omdat je nieuwe inzichten krijgt. Het onbewuste wordt bewust gemaakt en activeert daarmee je zelfhelend vermogen.

meer informatie vind je onder de link specialisatie

 

Orthomoleculair Therapeut

De relatie tussen voeding en gezondheid. Leer over natuurlijke, onbewerkte voeding. Wat is de rol van jouw voedingspatroon met je hormonale stelstel, neurotransmitters en het balanceren van je bloedsuikerspiegel. Wat zijn mineralen, vitaminen en hoe kunnen ze jouw ondersteuning bieden in een medisch proces en/of bij chronische klachten. Ontvang professionele voeding- en suppletieadvies en ga voor een gezondere leefstijl.

Mijn medische en psycho-sociale kennis draagt zorg voor het begrijpelijk overbrengen van de werking van jouw lichaam. Door te kiezen voor kwalitatieve hoogwaardige biologische, natuurlijke producten en kruiden werk ik samen met jouw aan een optimale energiebalans van jouw lichaam.

per 1-9-2023 boekbaar in de praktijk